Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2513.43
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Önceliğimiz daima hastalarımız

Doktorluğun annelik gibi sabır ve özveri isteyen çok kutsal ve manevi değeri yüksek bir meslek olduğunu ifade eden uzmanlar, bu mesleğin özveri ve sabır istediğini söylüyor.
Önceliğimiz daima hastalarımız
09 May 2021 01:00:00
Doktorluğun annelik gibi sabır ve özveri isteyen çok kutsal ve manevi değeri yüksek bir meslek olduğunu ifade eden uzmanlar, bu mesleğin özveri ve sabır istediğini söylüyor.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Her mayıs ayının ikinci Pazar günü anneler günü olarak kutlanıyor. Dünyada her yıl kutlanan bu günün 2020’den beri farklı bir özelliği var. Dünyayı sarsan koronavirüs hastalığı dolayısıyla genç yaşlı birçok anne hayata veda etti. Pandemi dolayısıyla gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık çalışanları ise ailelerinden, evlatlarından uzun süre ayrı kalarak vazifelerini yerine getirmeye devam ediyor. Hastalarına adeta bir anne şefkatiyle yaklaşan hekimlerimizin özverili çalışmaları covid-19’la mücadelede en etkin yollardan biri. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Severge ile Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Saadet Ünsal’la anneler günü dolayısıyla koronavirüs çerçevesinde anneler gününü konuştuk.

Hastalarım için çoğu kez ağladım

saadet_011e515aa401c41bffca9e42bab6a693.png

Birçok kere hastaları için ağladığını belirten Dr. Saadet Ünsal; “Branş olarak çoğu hastayla abla kardeş gibi oluyoruz. Bizim meslekte en önemli iki şey; empati ve vicdan. O yüzden pandemi bizim için arka planda kaldı, öncelikle hastalarımızın sağlığı önemli. Birçok covidli hastaya doğum yaptırdık. İyi olsunlar bize yeter dedik. Allah’a şükür bu mesleği yaparken bunu bana Allah’ın nasip ettiğini biliyorum. Elimden geldiğince kendimi vesile görerek “ben olmasaydım başkası olurdu” düşüncesiyle her hastaya eşit davranarak yapmaya gayret ediyorum. Bir hekim gerçekten bu işi seviyorsa ve sorumluluk bilincindeyse önceliği her zaman hastanın iyiliğidir. Kendi ailesi, pandemi vs hep ikinci plandadır.” dedi.

Mesleğimiz özveri ve sabır istiyor

UZM DR BURCU SEVERGE_4d1a2a20238f44baf7e074ae4d5d4b80.JPG

Anneler gününe ilişkin kalbinde merhamet bulunan tüm kadınları selamlayan Uzm. Dr. Burcu Severge, “Ben çocuk hekimiyim. Aynı zamanda iki çocuk annesiyim. Birçok annenin çocuğu hasta olduğunda yanlarında destekçisi oldum. Mesleğimiz çok kutsal, manevi değeri yüksek bir meslek. Özveri ve sabır istiyor, tıpkı annelik gibi. Annelik, size ihtiyacı olan varlığa yardım etmek, merhametli davranmaktır.” dedi.