Dolar (USD)
34.02
Euro (EUR)
37.98
Gram Altın
2830.97
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Önce eylemsizlik, sonra sınır dışına çıkış

Devletin istihbarat ve güvenlik birimlerinde aylardır süren titiz bir çalışmanın ardından gelinen nokta sadece ulusalcı çevreleri değil, çözümü sürekli Batı konseptli dayatanları da rahatsız ediyor.
Önce eylemsizlik, sonra sınır dışına çıkış
12 Mart 2013 07:00:00
Devletin istihbarat ve güvenlik birimlerinde aylardır süren titiz bir çalışmanın ardından gelinen nokta sadece ulusalcı çevreleri değil, çözümü sürekli Batı konseptli dayatanları da rahatsız ediyor.

Aslan Değirmenci /Analiz-haber

Daha önce PKK'ya silah bırakma çağrısı ile gündeme gelen Cengiz Çandar, bir gazeteye verdiği demeç ile Öcalan'ın hapisten çıkarak siyasetçi olacağını ileri sürdü.

Çözüm süreci başladığından bugüne AK Parti hükümeti ısrarla "Gündemimizde af yok" açıklaması yaparken Çandar'ın bu sözleri kulislerde "Liberaller milletin sinir uçlarına dokunarak, süreci provoke etmek istiyor" şeklinde yansıdı. Nevruzun silahların gölgesinde değil de barışın himayesinde geçmesine çok yakınlaşmışken ısrarla manipülasyona sebep veren açıklamalar tüm tarafları rahatsız ediyor.

Bir şekilde sürecin dışında tutulan liberaller konu hakkında "Bir bilen" havasıyla açıklamalar yapmaya devam ederken, yeni sürecin ayrıntıları netleşmeye başladı.

İşte yeni yol haritası:

u2022 21 Mart tarihinden önce yeni bir BDP'li heyet bir aksilik olmazsa İmralı'ya gidecek. İmralı'ya gidecek isimler üzerinde Adalet Bakanlığı ve BDP özel bir görüşme gerçekleştirecek ve isimler kamuoyuna açıklanacak.

u2022 AK Partili yetkililer, çözüm sürecinde gelinen noktayı ve atılması muhtemel adımları muhalefet partilerine özel bir görüşmede aktaracak.

u2022 İmralı heyeti yola çıkacağı günlerde ya da Öcalan'ın kendilerine ileteceği çağrının ardından muhtemelen PKK, ateşkes ilan edecek. Nevruz silahların sustuğu gün ilan edilecek, BDP kutlamalarını bu kapsamda yapacak.

u2022 Eylemsizlik kararının ardından PKK'nın Haziran-Temmuz 2013 tarihine kadar, sınır dışına çıkarılmaları için çalışmalar başlayacak.

u2022 PKK eylemsizlik kararının ardından bu kez 'silah ile hak arama dönemi sonlandı' açıklaması yapacak ve yol kazası olmadığı takdirde kamplar boşaltılmaya başlanacak.

u2022 Bu süreçte istihbarat birimleri tüm güçleri ile içeri de ve dışarı da kamplar boşaltılırken olası bir provokasyonu engellemek için birlikte hareket edecek. Çekilmenin ve kampların boşaltılması için BM'de sürece dahil edilecek.

u2022 İlk önce Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı boşaltılarak burada kalanların Türkiye'ye dönmesi sağlanacak.

u2022 Sıra üst kadro ile görüşmelere gelecek. Kamplar boşaltılırken PKK Başkanlık konseyi için belirlenen ülkeler ile son defa irtibata geçilecek. Tüm önlemler alındığı takdirde Avrupa'ya geçişleri sağlanacak olan başkanlık konseyi üyeleri, burada PKK faaliyetleri dışında yaşamaları sağlanacak.