Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2503.81
BIST 100
9480.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ÖN CAMIN İÇİ NASIL TEMİZLENİR?

Ön camın içi nasıl temizlenir? sorusu hemen hemen tüm araç sahiplerinin merak ettiği ve bilmesi gereken bir konudur.
ÖN CAMIN İÇİ NASIL TEMİZLENİR?
20 Nisan 2023 12:00:43
Ön camın içi nasıl temizlenir? sorusu hemen hemen tüm araç sahiplerinin merak ettiği ve bilmesi gereken bir konudur.

Ön camın içi nasıl temizlenir? sorusu hemen hemen tüm araç sahiplerinin merak ettiği ve bilmesi gereken bir konudur.

Araba temizlik ve bakımı sürüş kalitesine etki eden bir durum olarak öne çıkar. Araç üzerinde yer alan her aksam ayrı bir göreve ve yere sahiptir. Dolayısıyla aracın sergileyeceği performans da araçta bulunan her parçaya bağlı olarak etkilenir. Araba kullanımında görüş mesafesine etki eden alanların en başında aracın ön camı gelir. Bu yüzden ön camın hem içten hem de dıştan temiz olmasında fayda vardır. Yolun daha net bir şekilde görülmesi ön camın temiz olmasına bağlıdır. Buğulanmış ya da kirlenmiş bir camdan yolun net bir şekilde görünmesi zorlaşabilir. Ön camın temizliği bu açıdan büyük bir yere sahiptir. Zaman zaman aracın iç kısmında yağlanma gibi durumlar da meydana gelir. Ancak bu durum etkili ve doğru temizleme yöntemleri ile giderilebilir. Peki araç iç camı nasıl temizlenir? Araba cam temizliği nasıl yapılır? İşte merak edilen her şey...

iç cam_7b6474d277b97c0431262718a99e2584.jpg

ARAÇ İÇ CAMI NASIL TEMİZLENİR?

Araç iç camı nasıl temizlenir? sorusunun yanıtı oldukça basittir. Bunun için doğru adımlar izlendiğinde ön cam kolay bir şekilde temizlenmiş olur. Araç ön camı iç kısımdan fazla kirlenir. Toz ya da buhara maruz kalan ön cam üzerinde zaman zaman kirler oluşur. Ön cam üzerinde meydana gelen toz ve kir kalıntıları temizlenmediği durumda bir süre sonra cam üzerinde çizikler oluşmasına neden olabilir. Bu durumun önüne geçmek için ön camın düzenli periyotlarla temizlenmesi gerekir. Ayrıca ön cam sürücünün görüş mesafesi üzerinde de oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Sürücünün yolu daha net bir şekilde görmesi ön camın temiz olmasına bağlıdır. Bunun için yapılacak ilk adım temizlik hazırlığı yapmaktır. Gerekli malzemeleri hazırladıktan sonra yapmanız gereken tek iş cam üzerinde hasar oluşturmadan kiri ve pisliği camdan uzaklaştırmaktır. Ayrıca ön cam temizliği için serin bir günü ya da serin ve gölge bir ortamı tercih etmeniz temizliği kolaylaştırır. Aksi halde güneşli ve sıcak bir günde ön cam temizliği yapmak zor olabilir. Sıcağın yoğun olduğu dönemde cama püskürtülen temizlik ürünleri hızlı bir şekilde buharlaşıp kuruyabilir. Bu da temizliğin zorlaşmasına neden olur. Araç iç camını temizlemeye başlarken gösterge panosu üzerine bir havlu koymanız önerilir. Bu şekilde temizlik sırasında dökülen kir ve tozlar gösterge paneli üzerine düşmez. Temizlik işlemi ilk olarak kuru şekilde yapılmalıdır. Mikro fiber bir bez ya da havlu yardımıyla cam üzerinde biriken tozlar alınır. Böylece araç ön camı temizlik esnasında hasar görmemiş olur. Ardından hazırlanan cam temizleme ürünü cama püskürtülür ve bazikçe ovalama işlemi yapılır. Tüm işlem bittiğinde durulama işlemi yapılır. Cam yüzeyinde temizleme ürününün kalmadığından emin olduktan sonra camı kurutun.

iç cam temizliği_6256484b1eff0f9781e8871dd87a2c14.jpg

ÖN CAMIN TEMİZLİĞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ön camın temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Aracınızı detaylı bir şekilde yıkarken en son ön camı yıkayın,
  • Araç ön camını yıkarken serin bir günü tercih edin, aksi halde temizlik ürünleri buharlaşır.
  • Ön cam temizliğinde kağıt havlu ya da gazete yerine mikro fiber bezler tercih edin,
  • Temiz havlular ya da bezler kullanmaya özen gösterin, kalitesiz ürünler ön camda çizikler meydana getirebilir.
  • Aracın ön camını düzenli aralıklarla temizleyin. Özellikle aracın dış yıkamasını yaptığınız zamanlarda ön camı temizlemeyi de ihmal etmeyin.