Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

On binler Kudüs için yürüdü

Katil İsrail, dört yıl önce Mavi Marmara saldırısında 10 vatandaşımızı şehit etti. Saldırının 4. Yılında, şehitler ve özgür Filistin için on binlerce kişi Sultanahmet'ten Sarayburnu'na Kudüs ve Mescid-i Aksa için yürüdü.
On binler Kudüs için yürüdü
31 May 2014 18:37:00
Katil İsrail, dört yıl önce Mavi Marmara saldırısında 10 vatandaşımızı şehit etti. Saldırının 4. Yılında, şehitler ve özgür Filistin için on binlerce kişi Sultanahmet'ten Sarayburnu'na Kudüs ve Mescid-i Aksa için yürüdü.

IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Siz istediğiniz kadar yok sayın. Biz adım adım gideceğiz. Sizin peşinizi bırakmayacağız. 31 Mayıs'ın hesabını sizden soracağız. Filistinli çocukların, kadınların hesabını soracağız ve asla bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

İsrail'in 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine Akdeniz'in uluslararası sularında gerçekleştirdiği saldırının 4. Yıl dönümü. Saldırıda şehit olan 10 insani yardım gönüllüsünü anmak için İHH, dün Saat 17.00'da Sultanahmet'ten Sarayburnu'na "Özgür Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa" yürüyüşü düzenledi.

Katılımın yoğun olduğu gözlenen yürüyüşte Mavi Marmara'da şehit olan 10 insani yardım gönüllüsüne dualar edildi, tekbirler getirildi.

"Özgür Gazze, özgür Filistin" ve "Filistin halkı yalnız değildir" yazılı pankartlar açan on binlerce kişi "kahrolsun İsrail" "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık" sloganları attı.

Konuşmaların ardından kortej halinde yürüyüş başladı. Yoğun kalabalığa rağmen hiçbir taşkınlığın olmadığı yürüyüş, çalınan marşlar, atılan sloganlar ve tekbirler eşliğinde Sarayburnu'nda sona erdi. Eyleme çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

IHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, dünyanın İsrail'in yargılanmasını gördüğünü belirterek aradan geçen 4 yılda bütün baskı ve tehditlere rağmen dik durduklarını, dayandıklarını, sabrettiklerini belirterek, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Yıldırım "Mavi Marmara, zafere giden yolda çok önemli bir aşamayı daha geçti. Şimdi biz çok mutluyuz, mutsuz olan İsrail" şeklinde konuştu.

Konuşma sık sık "Siyonist katiller hesap verecek" sloganlarıyla kesilirken İsrail'in mahkeme kararını "yok" saymasını da değerlendiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Siz istediğiniz kadar yok sayın. Biz adım adım gideceğiz. Sizin peşinizi bırakmayacağız. 31 Mayıs'ın hesabını sizden soracağız. Filistinli çocukların, kadınların hesabını soracağız, bütün Filistinlilerin de hesabını soracağız ve asla bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."

Yürüyüşe katılan on binlerce kişinin Sultanahmet'ten Mavi Marmara gemisinin denize açıldığı Sarayburnu'na ulaşmasıyla program sona erdi.

Milat Gazetesi

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme