Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Ömer Çelik'in açıklamaları şu şekilde:
WHATSAPP, INSTAGRAM VE FACEBOOK'UN ÇÖKMESİ
Sosyal medya meselesi ayrı mesele. Dün gece de gördük. Whatsapp, Instagram, Facebook çökünce yorumlar ortaya çıktı. Bazıları 'normal hayatımıza döndük' dedi, bir kısmı 'iletişimimiz çöktü, dünya ile bağlantımız kesildi' demek zorunda kaldık. Bir yandan hayatı kolaylaştırıyor bir yandan da bağımlılık yapıyor. Buradaki ironi şudur; Instegram ve Facebook da başlarına ne geldiğini Twitter'dan duyurdular. Bu alan zannettiğimiz kadar güvenli bir alan değil. Bunun üzerinden iş üretiyorsanız, kurum yönetiyorsanız, işiniz, birikiminiz kaybolabilir. Bu kuramların nihayetinde çalışanları kendi kurumlarına girememişler. Burada bunların kullanmalarınını getirdiği kolaylık ile bağımlılık arasındaki dengeyi herkesin kurması gerekiyor. Pekçok ülkede, ABD başta olmak üzere bu kurumların kendilerinin aldığı kararların, verilerin güvenliği, mahremiyet ve gizlilik konusunda yeterli güvence sağlamadığı açıklandı. Dolayısıyla yeni düzenleme yapılacağı söylendi. Bizim yaptığımız çalışma boyutlu bir çalışma. Bir insanın bütün profilini, müzik zevklerini, alışveriş eğilimini, gelecek perspektifini izleniyor. Anayasada güvence altına alınmış bu ama sosyal medyayı kapsamıyor bu güvence. Siber vatan diye bir kavram geldi önümüzü. Devletler siber egemenlik meselesini de gündemine almış durumdalar. İnsanlar hesaplarını kendi izin vermediklerine kapatıyorlar. Buna ciddi kafa yoruyoruz. Bu özgürlük, verilerin güvenliği arasında denge nasıl korunabilir. Bunu iyi bir şekilde görmek gerekiyor. Dünkü mesele de gösterdi ki aslında o kadar da güvenli değil verilerimiz.
SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ TV'Yİ KAPSAYACAK MI?
Sanat alanı, sinema dizi alanı kendi özgürlüğü olan bir alan. Bizim siyasetçi olarak şu diziyle ilgili şöyle düşünüyorum demek son derece subjektif yaklaşım olur. Bu bizim işimiz değil. Sanat alanının kendi özgünlüğü ve özgürlüğü var ama bir taraftan bütün dünyada bu yayınların denetlenmesiyle ilgili mekanizmalar var. Toplumda infial uyandıran yayınlar denetlenir, değerlendirilir. Burada RTÜK çerçevesinde bir değerlendirme yapılıyor. RTÜK aldığı kararlarda, RTÜK Başkanı Bekir Bey de çeşitli şekillerde yaklaşımların ne olduğunu açıklıyor. Biz tabii ki partimize, çeşitli vatandaşlarımızın talepleri, değerlendirmeleri geldiğinde ilgili kurumlara iletiyoruz. Nihayetinde siyaset alanı vatandaşların temel hak ve hürriyetlerden faydalanması, kurumların doğru çalışması. Değerlendirme ve eleştirilerle ilgili olarak kendi içimizde çalışmasını yapıyoruz. Neler eleştiriliyor, neler destekleniyor, neler talep ediliyor diye değerlendiriyoruz.
"İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DÜNYADAKİ ÖRNEKLERİ İNCELEDİ ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bütün dünyadaki örnekleri inceledi, bir değerlendirme hazırladı. Bu konuya çalışmaya devam ediyoruz.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.