Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
37.63
Gram Altın
2744.18
BIST 100
9682.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Okula saldıran katil İsrail en az 100 Filistinliyi katletti

Katil İsrail ordusunun, Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinli katledildi, onlarca kişi yaralandı.
Okula saldıran katil İsrail en az 100 Filistinliyi katletti
10 Ağustos 2024 09:22:30
Katil İsrail ordusunun, Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinli katledildi, onlarca kişi yaralandı.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi.

Binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilenlerin sabah namazını kıldığı sırada gerçekleşen saldırıda en az 100 kişi katledildi, onlarca kişi ise yaralandı.

Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını kaydetti. Sivil savunma ekiplerinin etrafa dağılan ceset parçalarını toplamakta güçlük çektiği belirtildi.

İsrail ordusu ise Hava Kuvvetlerinin, Hamas'ın karargah olarak kullandığı Tabiin Okulunu bombaladığını duyurdu.

'Ekipler şu ana kadar şehitlerin tamamını çıkaramadı'

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, "İsrail işgal ordusu Gazze'deki El-Taba'in Okulu'nda 100'den fazla şehit ve onlarca yaralının olduğu katliamı açıkça soykırım ve etnik temizlik suçu çerçevesinde gerçekleştirmektedir. İşgal ordusu sabah namazı kılan mültecileri doğrudan bombalaması şehit sayısının hızla artmasına neden oldu. Katliamın dehşeti ve şehit sayısının çokluğu nedeniyle sağlık ekipleri, sivil savunma, yardım ve acil durum ekipleri şu ana kadar şehitlerin tamamını çıkaramadı." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşgalcilerin bu korkunç katliamı en güçlü şekilde kınıyor ve tüm dünyayı kınamaya çağırıyoruz. Bu katliamdan tamamen İsrail işgalini ve Amerikan yönetimini sorumlu tutuyoruz. Gazze Şeridi'nde sivillere ve yerinden edilmiş kişilere yönelik soykırım ve etnik temizlik suçunun durdurulması ve Gazze Şeridi'nde akan kan akışının durdurulması için uluslararası toplum ile uluslararası ve uluslararası kuruluşlara işgale baskı yapma çağrısında bulunuyoruz."