Dolar (USD)
32.64
Euro (EUR)
35.06
Gram Altın
2446.99
BIST 100
10343.31
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Okul birincileri sınıfta kaldı!...

ME Bakanlığı devamsızlıktan dolayı 'okul birincileri de dahi olsa okulda bırakılacak' yönünde karar verince, ülke genelinde 40 ilde devamsızlıktan dolayı başarılı öğrencilerin okul birincilikleri silinerek yerlerine 2. Sıradaki öğrencilerin birincilikleri ÖSYM'ye bildirildi.
​Okul birincileri sınıfta kaldı!...
29 Haziran 2024 20:33:38
ME Bakanlığı devamsızlıktan dolayı 'okul birincileri de dahi olsa okulda bırakılacak' yönünde karar verince, ülke genelinde 40 ilde devamsızlıktan dolayı başarılı öğrencilerin okul birincilikleri silinerek yerlerine 2. Sıradaki öğrencilerin birincilikleri ÖSYM'ye bildirildi.

ME Bakanlığı devamsızlıktan dolayı ‘okul birincileri de dahi olsa okulda bırakılacak’ yönünde karar verince, ülke genelinde 40 ilde devamsızlıktan dolayı başarılı öğrencilerin okul birincilikleri silinerek yerlerine 2. Sıradaki öğrencilerin birincilikleri ÖSYM’ye bildirildi.

Geçtiğimiz yıllarda okullardaki devamsızlık sorunu bu yıl da devam etti. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sene başında devamsız öğrencilerin sınıfta kalacağını bu 12.sınıf öğrencilerinin de dâhil olacağını belirtmişti. Bunun üzerine Bu yıl yaklaşık 40 okul birincisinin devamsızlıktan sınıfta kaldı ve okul birincilikleri silindi. Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlıktan dolayı okul birincileri de dahi olsa okulda bırakılacağı yönünde karar verince ülke genelinde bazı okul birincileri devamsızlıktan dolayı okul birinciliklerini sildi. Bakanlık, buna direnen okul müdürlerini de baypas ederek gece yarısı devamsızlıktan kalan okul birincilerini sistemden sildi.

4500 TARIM İŞÇİSİ ÖĞRENCİ DE DEVAMSIZLIKTAN KALDI

Her yıl Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman gibi illerden Adana, Kayseri, Çorum, Samsun, Ordu, Giresun, İzmir, Manisa gibi illere giden mevsimlik tarım işçisi öğrenciler de bu yıl devamsızlıktan kaldı. Her yıl en çok mevsimlik tarım işçisinin dışarıya gittiği Şanlıurfa ilinde 4500 öğrenci devamsızlıktan sınıfta kaldı. Yetkililer devamsızlığı girilmeyen mevsimlik tarım işçisi olan öğrencilerin sayısının bu rakamın iki katı olduğunu bildiriyor.

BAŞKA ÖĞRENCİLER ÖSYM’YE BİRİNCİ OLARAK BİLDİRİLDİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Diyarbakır ilinde Kayapınar merkez ilçesi Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Van ilinde Tuşba Merkez ilçesi Van Spor Lisesi okul birincileri de devamsızlık dolayısıyla sınıfta kalınca bakanlık onların yerine devamsızlık yapmayan beşinci ve yedinci sıradaki öğrencileri ÖSYM’ye okul birinci olarak bildirdi. Şanlıurfa’da Karaköprü Ayşe Hümeyra Kız Anadolu Lisesi, Şanlıurfa Karaköprü GAP Anadolu Lisesi okul birincileri devamsızlıktan sınıfta kalınca bakanlık onların yerine ikinci sıradaki öğrencileri okul birincisi olarak ÖSYM’ye bildirdi.

40 İLDE OKUL BİRİNCİLERİ OKULDA KALDI

Gazetemizin ulaştığı bu okullarda herhangi bir açıklama gelmezken adını vermek istemeyen bazı idareciler ülke genelinde yaklaşık 40 ilde okul birincilerinin sınıfta kaldığını duyurdu.

İDARE MAHKEMEYE BAŞVURDULAR

Konuyla ilgili gazetemize ulaşan bazı okul birincileri, idare mahkemesine başvurduklarını belirttiler. Okul Birincisi Z.A Ben 12. Sınıf öğrencisiyim ortalamam 96 olmasına rağmen devamsızlığımdan dolayı sınıf tekrarı ile sınıfta kaldığım görüntüleniyor. Şimdiye kadar hiçbir 12. Sınıfın devamsızlıktan ötürü sınıfta kaldığı görülmedi. Bize haksızlık yapılmaktadır. Bu sistemin düzeltilmesini talep ediyorum, dedi. Z.A sözlerini daha önce devamsız öğrencilerin lehine idare mahkemelerinin vermiş olduğu kararlar olduğunu ifade etti.