Öğretmenlere ayrımcılık yapılıyor
SULTANA KORKMAZ
Memur-Sen'in geçen hafta başlattığı kamuda serbest kıyafet uygulamasına destek her geçen gün artıyor. 18 Mart'ta başlayan sivil itaatsizlik eylemini İstanbul'da düzenlenen toplantı ile değerlendirildi. Bir hafta boyunca okullara serbest kıyafet ile giden öğretmen ve idareciler haftanın sonunda durum değerlendirmesi yapmak üzere düzenledikleri basın toplantısında bir araya geldi.
Yönetmelik darbe ürünüEylemlerinin haklılığına vurgu yapan sendika yöneticileri, söz konusu uygulamanın çağdışı olduğunu ve yıllardır bir saplantı haline dönüştüğünü vurguladı. Sendika adına konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şube Başkanı Emrullah Aydın, Kamuda çalışan memurların istedikleri gibi giyinmelerine olanak verecek serbest kıyafet uygulamasıyla kendilerini daha rahat hissettiklerini ve bunun çalışma performansına da etki ettiğini söyledi. Uygulamanın daha çok başörtüsü üzerinden sürdürüldüğüne dikkat çeken Aydın, "Hali hazırda okullarda görevli memur arkadaşlarımız istedikleri gibi giyinebiliyor bu sorun teşkil etmezken, başörtüsüyle görev yapmak isteyen arkadaşlarımıza karşı ayrımcılık yapılıyor. Haklarında hemen işlem başlatılıyor. Bu durum asla kabul edilemez. Kamu çalışanları kılık kıyafet yönetmeliği bir darbe ürünü olup, kanun, anayasa ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır" şeklinde konuştu.
Eğitim-Bir-Sen avukatı Kelami Özdemir ise "Söz konusu kılık kıyafet uygulamalarının hukuken bir karşılığı yoktur. Kamu kurum ve Kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan 'Milli eğitim bakanlığı ile Bakanlıklara bağlı okullardaki görevlilerle öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin yönetmelik hükümleri' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır. Eğer bir idareci aynı statüde bulunan iki memur hakkında kıyafetleriyle ilgili birilerini görmezden gelip, konu başörtüsüne geldiğinde haklarında işlem başlatıyorsa bu onun eşit davranmadığını ve ayrımcılık yaptığını gösterir ki bu suçtur. Gereği neyse yaparız" diye konuştu.
Basın bildirisinin ardından çeşitli fotoğraflar ve videolarla okullardan görüntüler gösterildi. Eylemlerinin süreceğini ve kılık kıyafet yönetmeliği kaldırılana kadar devam edeceğini vurgulayan sendika yöneticileri, "Artık dış görünüşün değil, yapılan-üretilen işin değer bulduğu bir Türkiye istiyoruz" mesajını verdi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.