'Off-shore'un Türkiye'ye maliyeti 1,5 milyar lira'
Panama belgeleri ile tekrar gündeme gelen off-shore'cuların şimdiye kadar Türkiye'ye maliyeti 300 milyon lirayı bulurken, bu rakamın 1,5 milyar liraya çıkabileceği tahmin ediliyor.
Panama merkezli dünyanın en büyük dördüncü off-shore hukuk ve danışmanlık firması Mossack Fonseca'ya ait yaklaşık 11,5 milyon belgenin sızdırılmasının ardından gözler tüm dünyada off-shore hesaplara çevrildi.
Panama'daki off-shore bankalara para yatıranlar vergi kaçırmakla itham edilirken, Türkiye'deki mahkemeler Türk off-shore'cuları mağdur olarak görerek, zararlarını Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) ödettiriyor.
Böylece Türk off-shore'cular, yurtdışındaki off-shore bankalarda kaybettikleri paralarını almakla kalmıyor; zararları, mahkeme kararlarıyla ana paralarının 6 katını bulan faizlerle de karşılanabiliyor.
AA muhabirinin TMSF kaynaklarından elde edindiği bilgilere göre, Türkiye'nin Kıbrıs başta olmak üzere vergi cenneti ülkelerdeki off-shore bankalarda parası buhar olanlara şimdiye kadar ödediği bedel 300 milyon lirayı buldu.
"TMSF'nin hukuk mücadelesi sürüyor"TMSF'nin hukuk mücadelesi sürerken, üst düzey TMSF yetkilisi, Yargıtay kararını değiştirmezse yurt dışındaki off-shore'larda parasını kaybedenlere yapılacak ödemelerin 1,5 milyar lirayı bulmasının beklendiğini söyledi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.