Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2324.69
BIST 100
9117.36
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ödüllü bir kısa film: ÖĞRETMEN

Sinema, izleyenlerine filmin kahramanlarıyla duygudaşlık ve özdeşlik sağlar. Bir toplumun inşasında en önemli kahramanların başında öğretmenler gelir. Son dönemde artan şiddet olaylarına dikkat çeken 'Öğretmen' filmi bu anlamda önemli bir uyarıcı olduğu kesin.
Ödüllü bir kısa film: ÖĞRETMEN
20 Ocak 2015 13:49:00
Sinema, izleyenlerine filmin kahramanlarıyla duygudaşlık ve özdeşlik sağlar. Bir toplumun inşasında en önemli kahramanların başında öğretmenler gelir. Son dönemde artan şiddet olaylarına dikkat çeken 'Öğretmen' filmi bu anlamda önemli bir uyarıcı olduğu kesin.

İbrahim DEMİRKAN

Eğitim Bir Sen tarafından Türkiye çapında öğretmen konulu bir kısa film yarışması düzenlendi. Yüz civarında filmin katıldığı yarışmada ikinci olan 'Öğretmen'adlı film özellikle sosyal medyada büyük ilgi gördü. Film 1999 yılında Kartal Endüstri Meslek lisesinde öldürülen öğretmen Hüseyin Ağırman'ın şahsında tüm şiddete uğrayan öğretmenlerin dramını beyaz perdeye taşıyor. Filmin senaristi ve yönetmeni yine bir öğretmen olan İbrahim Demirkan.Demirkan bir eğitimci olmasına rağmenöncedende sinema alanında ödüller almış bir isim.

EĞİTİMCİLERE YÖNELİK ŞİDDET

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olayları son zamanlarda iyice artmış görünüyor. Öğretmenlere sorduğumuzda özellikle şu serzenişte bulundukların gördük: Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları artınca eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ hemen sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olaylarına yönelik bir kanun çıkarttı. Peki Milli eğitim bakanı Nabi Avcı aynı hassasiyeti neden göstermiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kadar devletin yönetim kademesinin bu soruna ciddi eğilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

FİLM NEDEN İLGİ GÖRDÜ?

'Öğretmen' filmi ise bu soruna eğilirken herhangi bir çözüm yolu göstermiyor. Filmde önemli bir eksik bu yani, filmin yaptığı tek şey eğitimin fotoğrafını çekmek. Peki bu film neden bu kadar ilgi gördü. Eğitimci-Yazar Adil Gülmez filmin vefasını beğendiğini söylerken sosyal medyada yapılan yorumlarda filmin izleyenleri ağlatan finalinden sıkça bahsedilmesi dikkat çekiyor.

Eğitim Bir-Sen tarafından düzenlenen öğretmen konulu kısa film yarışmasının ödül töreni geçtiğimiz günlerde yapıldı. Dereceye girenlere ödüllerini Eğitim Bir-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ve jüri başkanı yönetmen Mesut Uçakan verdi.

ATAMA BEKLEYENLERİN SORUNU

Film atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarına da değiniyor.300 000bin civarında atama bekleyen öğretmenin olduğu düşünülürse bu soruna eğilen bir filmin ilgi görmesi kaçınılmaz.

Sinema izleyenlerine filmin kahramanlarıyla empati ve özdeşlik sağlar. Bir toplumun inşasında en önemli kahramanların başında öğretmenler gelir. Son dönemde artan şiddet olaylarına dikkat çeken 'Öğretmen' filmi bu anlamda önemli bir uyarıcı olduğu kesin. Film şu linkten izlenebilir:

http://www.dailymotion.com/video/x2dmf3p_ogretmen-odullu-kisa-film_shortfilms

Facebooktan izlemek isteyenler şu linkten izleyebilir:

https://www.facebook.com/video.php?v=845671042144165&set=vb.138335742877702&type=2&theater

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan