Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2428.43
BIST 100
9694.87
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ODD ödülleri baş döndürdü

2018 yılı boyunca, yurtiçi satışları ve ihracatta kırdığı rekorla Türkiye ekonomisine değer katan otomotiv sektörü temsilcileri, 9’uncu ODD Ödül töreninde yılın tüm yorgunluğunu attı. Sektöre heyecan ve mücadele ruhu katan satış ve iletişim ödül töreni baş döndürdü.
ODD ödülleri baş döndürdü
07 Ocak 2019 10:04:00
2018 yılı boyunca, yurtiçi satışları ve ihracatta kırdığı rekorla Türkiye ekonomisine değer katan otomotiv sektörü temsilcileri, 9’uncu ODD Ödül töreninde yılın tüm yorgunluğunu attı. Sektöre heyecan ve mücadele ruhu katan satış ve iletişim ödül töreni baş döndürdü.

FIRAT İPEK

Otomotiv Distribütörleri Derneğinin (ODD) markaların satış ve iletişim başarılarını ödüllendirmek ve sektöre yeni bir hareket ve mücadele ruhu katmak amacıyla organize ettiği ODD Satış ve İletişim Ödüllerinin dokuzuncusu renkli ve heyecanlı bir törene sahne oldu. ODD Satış ve İletişim Ödüllerinde, toplam 18 daldaki ödüller sahiplerini buldu. Türkiyenin en çok satış yapan otomobil markası olan Renault, aldığı 4 ödülle geceye ve 2018 yılına damga vurdu.

Renault Grubuna 4 ödül

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından düzenlenen 2018 Satış ve İletişim Ödüllerinin verildiği törende Renault, Satış kategorisinde Türkiyenin En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası ve Türkiyenin En Çok Satılan Binek Otomobil Markası ödüllerinin sahibi oldu. İletişim kategorisinde Renault, Şerit Takip Sistemi – Çizgini Bozma çalışması ile Yılın Gazete Uygulaması seçildi.

Ayrıca basın mensuplarının, 2018 yılında katıldıkları marka ve modellerin test sürüşü ya da tanıtım etkinliklerini değerlendirdikleri özel kategoride Dacia Duster Yılın Basın Lansmanı seçildi.

Fulya Özkan:

Herkese teşekkür ederim

Yılın Lansmanı Ödülünü Renault Grubu adına alan, Renault Kurumsal İletişim Yöneticisi Fulya Özkan, Dacia Duster lansmanında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma ve oylarıyla bizlere bu ödülü layık gören basın mensuplarına teşekkür ederim dedi.

Navara efsanesine bir ödül de ODDden

9. ODD Gladyatörler töreninde Yılın En İyi PR/Etkinlik Uygulaması ödülünü alan NAVARA Türkiye Şovuna değinen Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, Pick-up segmentinin efsane modeli NAVARA, 3 yılda aldığı 4. ödül ile efsane olduğunu da bir kez daha gösterdi dedi.

2018in lideri

Mitsubishi L200

Mitsubishi Motors, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Satış ve İletişim Ödülleri Ödül Töreninde Hafif Ticari Araçlarda En Hızlı Büyüyen Marka ödülüne layık görüldü. Mitsubishi L200, 3335 adet satış ile tüm pick-up satışlarında yüzde 23 pay alarak 2018 yılını lider olarak tamamladı.

En çok satan otomobil ödülü Egeanın

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından düzenlenen Gladyatör Ödülleri kapsamında, 2018 yılı pazar sonuçlarına göre Türkiyenin En Çok Satan Otomobili unvanıyla başarısı taçlandırılan ve böylece son 3 yılın en çok satan otomobili olan Fiat Egea Sedan, 34 bin 60 adetlik satış ile yine zirvedeki yerini aldı. Fiat Egeanın 3. satış şampiyonluğu ile ilgili görüşlerini dile getiren Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, Tofaşta geliştirilip üretilen ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın yaklaşık 50 ülkesine ihraç edilen Fiat Egea Sedan 2018 yılında ülkemizde 34 bin 60 adet satılarak müşterilerin birinci tercihi olduğunu tekrar kanıtladı. Egea model ailesinin 2019 yılında da başarısını sürdüreceğine inanıyoruz diye konuştu.

SATIŞ ÖDÜLLERİ

En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası: Mitsubishi

En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası: DS

En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli: Ford Transit

En Çok Satılan Otomobil Modeli: Fiat Egea

En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası: Ford

En Çok Satılan Otomobil Markası: Renault

En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası: Renault

İLETİŞİM ÖDÜLLERİ

Yılın Dergi Uygulaması: Lexus / Vücut Isısına Duyarlı Dergi Reklamı

Yılın Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması: Skoda / KAROQ İsim Lansmanı

Yılın Gazete Uygulaması: Renault / "Şerit Takip Sistemi" – Çizgini Bozma

Yılın Radyo Uygulaması: Toyota / Hybrid Sessiz Sürüş Keyfi

Yılın Outdoor Uygulaması: Seat / Interactive Giantboard Uygulaması

Yılın PR/Etkinlik Uygulaması: Nissan / Navara Türkiye Şovu

Yılın TV Uygulaması: Fiat / Doblo Sağlam Seçim

Yılın Entegre İletişim Kampanyası: Mercedes-Benz / X-Class Entegre İletişimi

Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi: Ford / Kadınlar Günü

Yılın Jüri Özel Ödülü: Mercedes-Benz / Mercedes-Benz Türk StartUP Projesi

Yılın Basın Lansmanı: Dacia Duster