Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2448.17
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ODD 2017 Gladyatörleri ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye'nin lokotomotif sektörü dendiğinde ilk akla gelen hiç kuşkusuz otomotivdir. 2017 yılında Türkiye'de ve dünyada otomotiv pazarının daralacağı öngürülmesine rağmen 980 bin adete yaklaşan satışıyla otomotiv sektörü, ekonomiye can suyu oldu. Her türlü övgüyü hakeden otomotiv markaları, ODD tarafından 8'inci kez ödüllendirildi. Yoğun bir katılımın olduğu gecede, bütün bir yılı bir gecede yaşamış olduk
ODD 2017 Gladyatörleri ödülleri sahiplerini buldu
11 Ocak 2018 12:59:00
Türkiye'nin lokotomotif sektörü dendiğinde ilk akla gelen hiç kuşkusuz otomotivdir. 2017 yılında Türkiye'de ve dünyada otomotiv pazarının daralacağı öngürülmesine rağmen 980 bin adete yaklaşan satışıyla otomotiv sektörü, ekonomiye can suyu oldu. Her türlü övgüyü hakeden otomotiv markaları, ODD tarafından 8'inci kez ödüllendirildi. Yoğun bir katılımın olduğu gecede, bütün bir yılı bir gecede yaşamış olduk

FIRAT İPEK

Otomotiv sektörünün en kapsamlı ve prestijli organizasyonu olan "ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2017 Gladyatörleri" çekişmeli bir ödül töreniyle seçildi. Bu yıl 8. kez düzenlenen gecede, yılın en başarılı marka ve çalışmaları ödüle layık görüldü. İstanbul'da gerçekleşen törene, ODD üye markaları, otomotiv dünyasının temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı. Sektörün "En"lerinin belirlendiği, Gladyatör Ödülleri Gecesi bu yıl da güçlü bir rekabete sahne oldu.

MUSTAFA BAYRAKTAR: İYİ BİR YILI GERİDE BIRAKTIK

Gecede konuşma yapan ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, otomotiv sektörünün dinamizmi sayesinde 2017 yılını iyi bir sonuçla tamamladıklarını söyledi: "Sektörümüzün dinamizminin sonucu olarak satış, üretim ve ihracat anlamında iyi bir yılı geride bıraktık. 2017 yılında otomobil ve hafif ticari araç pazarı, bir önceki yıla göre yüzde 2,8 azalarak 956 bin 194 adetlik bir sonuçla tamamlandı. Bunun 722 bin 759 adedini (Yüzde 4.52 azalarak) otomobil, 233 bin 435 adedini ise (Yüzde 2,93 artarak) hafif ticari araç satışları oluşturdu. Her sene toplam pazarı hesaplarken ağır vasıta satışlarını da ekliyoruz. Henüz resmi olmamakla birlikte ağır vasıta satışını da eklediğimizde toplam otomotiv pazarının 980 bin adede yaklaştığını görüyoruz.

ÖDÜL ALAN GLADYATÖRLER

SATIŞ ÖDÜLLERİ

En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası: Nissan

En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli: Ford Tourneo Courier

En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası: Ford

En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası: Bentley

En Çok Satılan Otomobil Modeli: Fiat Egea

En Çok Satılan Otomobil Markası: Renault

En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası: Renault

İLETİŞİM ÖDÜLLERİ

Yılın Televizyon Uygulaması: Ford "Ticarette Farklı Olmak Bir Başka-Yeni Ford Tourneo Courier Blackline"

Yılın Gazete Uygulaması: JEEP "Otobüs Kamyon JEEP Bip"

Yılın Radyo Uygulaması: Volkswagen "Volkswagen Binek Araç Tiguan Yolda"

Yılın Fuar Standı Uygulaması: Hyundai "Autoshow 2017"

Yılın Dergi Uygulaması: Opel "Mokka X"

Yılın Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması: Toyota "Toyota Interaktif Showroom"

Yılın Outdoor Uygulaması: Renault "Renault-Nişantaşı City's"

Yılın PR/Etkinlik Uygulaması: Fiat "Fiat Motor Sporları: Egea Seni Piste Çağırıyor"

Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi: Doğuş Otomotiv "Türkiye'nin İlk Trafik Güvenliği Jingle'ı"

Yılın Entegre İletişim Kampanyası: Toyota "Toyota Hybrid"

Yılın Basın Lansmanı: Mercedes-Benz E Serisi

Yılın Basın Lansmanı: Volkswagen Polo

Yılın En Dijital Markası (Vodafone): Ford

Yılın Jüri Özel Ödülü: Mercedes-Benz 50'inci Yıl Etkinliği

50 yıla damga vuran Mercedes'e iki ödül

Mercedes-Benz Türk 50. yılında otomotiv sektörünün en kapsamlı ve prestijli organizasyonu olan 'ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2017 Gladyatörleri' töreninde, "Yılın Basın Lansmanı" ve "Jüri Özel Ödülü" kategorilerinde ödüle layık görüldü.

Törende ekip adına ödülü alan Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Müdürü Ezgi Yıldız Kefeli, "Bizi bu ödüle layık gören otomotiv editörleri ve jürinin çok değerli üyelerine, ayrıca başarımızda katkısı olan tüm arkadaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Mercedes-Benz Türk olarak, yarım asırlık mirasımızı ve başarılarımızı geleceğe taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Renault, liderliği hak ediyor

Renault, 2017 yılında 18. kez binek otomobil pazarı liderliğini ve toplam pazar liderliğini elde etti. Marka, binek+hafif ticari araç pazarından 130 bin 276 adet satış rakamı ile yüzde 13,6 pay aldı. Renault, binek otomobil pazarında ise 113 bin 454 adet satış adedi ve yüzde 15,7 pazar payına ulaşarak 18. kez binek otomobil pazar lideri oldu. Türkiye'nin en çok satılan modelleri sıralamasında, Megane Sedan 39 bin 272 adet ile 2. sırada yer alırken, Clio HB 31 bin 265 adet ile 3. sırada yer alıyor. Ayrıca Renault Megane Sedan, OGD (Otomotiv Gazetecileri Derneği) tarafından 2017'de "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçilmişti.

BERK ÇAĞDAŞ: 2018'DE DE LİDERLİĞE DEVAM

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş "2017 yılı Renault ve Dacia markaları açısından çok başarılı sonuçlar elde ettiğimiz bir yıl oldu. Renault Grubu olarak 2018 yılında da pazar payımızdaki artışı ve pazardaki güçlü konumumuzu sürdürmeyi hedefliyoruz. 2018 yılında ise pazarın 2017'nin ritmine benzer bir gelişim göstereceğini tahmin ediyoruz.' dedi.

Nissan Türkiye büyüyor

2017 yılını rekor satışla ve pazar payıyla kapatan Nissan Türkiye, Genel Müdürü Sinan Özkök'ün ev sahipliğini yaptığı değerlendirme toplantısında basın mensuplarıyla buluştu. 2017 yılında toplamda 34 bin 822 adet satış ve %8,6 büyüme elde eden Nissan Türkiye, bu sonuçlarla birlikte Türkiye'deki ilk 10 otomobil markası arasında yer aldı.

Sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan NISSAN Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, "Pazarda iddialı modellerimizle tüketicilere ulaşıyoruz; Türkiye'nin tartışmasız SUV lideriyiz. C-SUV segmentinde tartışmasız lider olan Qashqai, tüm dünyada en çok satan SUV modeli X-Trail, segmentinin önde gelen aracı Navara, şehrin haylazı Juke gibi modellerimizle tüketicilerimizin hayatlarına heyecan katıyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan Nissan Navara, ODD 2017 Gladyatörleri Ödülleri töreninde bu yıl da "Yılın En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası" ödülüne layık görüldü.

Türkiye, Fiat Egea'ya bindi

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından düzenlenen Gladyatör Ödülleri kapsamında, 2017 yılı pazar sonuçlarına göre 'Türkiye'nin En Çok Satan Otomobili' unvanıyla başarısı taçlandırılan Fiat Egea Sedan, 42 bin 990 adet satış ile zirvedeki yerini aldı. Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, "Fiat Egea'nın Türkiye'de iki yıldır en çok satılan model olması bizim için büyük bir gurur" diye konuştu.

İhracat şampiyonu Ford mühendislik ihracatında da lider

Türkiye otomotiv sektörünün öncü şirketi Ford Otosan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl ikincisi kez düzenlenen "Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı" araştırmasında, 2016 yılında gerçekleştirdiği 106 milyon dolarlık mühendislik ihracatıyla Türkiye'nin lider kuruluşu seçildi.

Honda Jazz 13 Ocak'ta Türkiye'de

Sınıfının en geniş ve en ferah yaşam alanıyla dikkat çeken Honda Jazz yenilendi. Daha sportif bir tasarıma kavuşan yeni Honda Jazz, yakıt verimliliği ve yüksek sürüş keyfini bir arada sunan 130 PS gücünde yeni bir motor seçeneğine de kavuştu. Honda Türkiye'nin Avrupa ülkelerinden önce satışına başlayacağı Jazz'da 13 Ocak'ta yollara çıkacak.

Ocak indirimlerini kaçırmayın

TOYOTA: Türkiye'de üretilen ve standart olarak sunulan Toyota Safety Sense sistemi ile segmentinde en güvenilir araç olan Toyota C-HR, 9 bin 500 TL'lik indirimle ocak kampanyasında yer alıyor.

HYUNDAI ASSAN: 2018 model i10, 12.000 TL 12 ay, i20 ise 12 ay 20.000 TL kredi için sıfır faizle veya 2.500 TL (i20) nakit desteğiyle alınabiliyor. i30 ise 50.000 TL 24 ay kredi kullanımına 0.99 faiz oranıyla satılıyor.

SKODA: 2018'de sıfır otomobil hayali kuranlar için segmentinin en dinamik modeli Fabia'yı çok özel fiyatlarla sunmaya başladı. Fabia, Zubizu üyelerine özel olarak uygulanan yüzde 3'lük indirimle birlikte daha avantajlı hale geliyor.

CİTROu00cbN: yeni yıla yeni satış kampanyası ile başlıyor. Kampanya kapsamında Citrou00ebn C3, C-Elysu00e9e, C4 Cactus, C4 Picasso ve Berlingo Combi modellerinde 1.000 ila 5.000 TL arasında değişen takas indirimi sunuluyor.