Dolar (USD)
34.13
Euro (EUR)
38.23
Gram Altın
2923.96
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

O devir bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren Doğan medyasına tepkilerini dile getiren aydınlar, "Doğan medyası tekrardan gerçek fikrini ve inancını harekete geçirdi. Ama eski Türkiye dönemi bitti. Artık darbecilerden hesap soran bir Türkiye var. Kimse sandıktan çıkanı tehdit edemez" dedi.
O devir bitti
22 May 2015 13:01:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren Doğan medyasına tepkilerini dile getiren aydınlar, "Doğan medyası tekrardan gerçek fikrini ve inancını harekete geçirdi. Ama eski Türkiye dönemi bitti. Artık darbecilerden hesap soran bir Türkiye var. Kimse sandıktan çıkanı tehdit edemez" dedi.

EZGİ ÇELİKANKARA

Hürriyet'in Mursi'nin idam kararı haberini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını kullanarak vermeleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Muhammed Mursi gibi yüzde 52 halkoyuyla seçilerek Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteren Doğan medyasına bu algı operasyonundan dolayı ise tepkiler büyüyor. Konuya dair görüşlerini aldığımız gazeteci-yazar ve bürokratlar Aydın Doğan ve medya uzantılarının bu tutumunun hesabını vermesi gerektiğini vurguladı.

"EGEMEN GÜÇLERİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPIYORLAR"

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, egemen güçlerin vesayetçi uzantılarından biri olan Doğan medya grubunun Recep Tayyip Erdoğan bir atıfta bulunduğunu belirterek milletimizin bu gibi oyunlara pabuç bırakmayacağını ifade etti. "Birileri egemen güçlerin ve emperyalizmin sözcülüğünü yapıyor" diyen Özdağ, "1960, 1971, 1980 ve 28 Şubat post modern darbenin hesabını soramamıştık. Ama 2010 referandumundan itibaren hesap sormalar başladı. Şimdi darbecilerden hesap soran bir Türkiye var. Türkiye'de haksız kazanç elde eden kirli, şantajcı medya ve sermaye patronlarına karşı gereği yapılacaktır" dedi.

"KİMSE SANDIKTAN ÇIKANI TEHDİT EDEMEZ"

7 Haziran akşamında vesayetçilerin uzantılarına milletin çok iyi bir ders vereceğini söyleyen Özdağ, demokrasiler de tüm rollerin halk tarafından sandıkta dağıtılabileceğini kaydetti. " Hiç kimse milletin ve sandığın üstünde değildir" diyen Özdağ, "Kimse sandıktan çıkanları tehdit etmeye kalkmasın. Bizi bir tek sandık terbiye eder. Kimin iktidar olacağına ne Aydın Doğan ne de medya uzantıları karar verebilir. Haksız kazanç elde etmeye alıştıkları için siyasetçileri korkutarak şantajlarla terbiye etmeye çalışıyorlar. Bu alışkanlıklarını terk etmek mecburiyetindedirler" ifadelerinde bulundu.

"DEVLETE DÜŞMANLAR"

Gazeteci-Yazar Cem Küçük, ise Hürriyet gazetesinin net olarak Erdoğan'a "Mursi yüzde 52 ile idama gidiyor. Sende idama gidersin" demek istediğini ifade etti. Bu konuda ki Hürriyet gazetesinin yaptığı düzeltmeye başlı başına bir palavra diyen Küçük, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Doğan medyası ve Aydın Doğan'ın bu yaptıkları için bedel ödemesi gerekiyor. İnkar etseler de bunu sürekli yapıyorlar. Unutulmasın ki Doğan medyası, DHKP-C terör örgütünü sempatik bir örgüt gibi gösterdi. Savcı Kiraz'ın şehit edilmesini savundu. Devlete düşmanlar ve TC Devleti'nin kırmızı çizgilerini ihlal ediyorlar. Dolayısıyla bu yaptıklarının da onların yanına kar kalmayacağını hatırlatmak isterim" dedi.

"BU OYUNA ERDOĞAN BOYUN EĞMEZ"

Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Doğan medya grubunun siyasi atmosferi belirleyebilecek bir kudrete sahip olduğunu sandıklarını belirterek aslında cuntacılık işleri konusunda çok uzman olduklarını kaydetti. Son zamanlarda paranteze almış oldukları inançlarını tekrar harekete geçirdiklerini söyleyen Bağlı, "Doğan medyasının aklı, fikri halkın eliyle seçilmiş olan kişilere darbe, manipülasyon yapmaktır. Bu defa pervasızlaşmayı bir kademe daha ileri götürdüler. İdamı da hatırlatan başlıklar attılar. Ama şunu bilmiyorlar. Tehdit ettikleri siyasi aktörler ve Erdoğan zaten bu memleket için hayatlarını feda ederek bu mücadeleyi yürütüyor. Bunun üzerinden şantaj yaparak kendi tezgahlarını kurabileceklerini düşünüyorlarsa bu oyunlara Erdoğan boyun eğmez" dedi.