Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Nijerya'da ramazan ayı için hazırlıklar tamamlandı

Afrika kıtasında en yoğun Müslüman nüfusun bulunduğu Nijerya'da, yarın başlayacak ramazan öncesi hazırlıklar tamamlandı.
Nijerya'da ramazan ayı için hazırlıklar tamamlandı
22 Mart 2023 11:11:11
Afrika kıtasında en yoğun Müslüman nüfusun bulunduğu Nijerya'da, yarın başlayacak ramazan öncesi hazırlıklar tamamlandı.

Yaklaşık 206 milyon nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da, nüfusun yarısından fazlasını Müslümanlar oluşturuyor.

Ülkede ramazan ayını karşılamak için camilerin temizliği, tadilat ve süsleme çalışmaları tamamlanırken; teravih ve teheccüd namazlarını kıldıracak hafızlar da son hazırlığını yaptı.

Nijerya'da son 3 aydır yaşanan nakit sıkıntısına rağmen ramazan öncesi alışveriş için pazarlarda hareketlik yaşandı. Alışverişe çıkanlar, ilk sahur ve iftar için meyve, sebze ve yerel içeceklerini aldı.

'Türk Camisi"nde ramazan hazırlıkları tamamlandı'

Sultan 2. Abdülhamid'in açılışına özel temsilci gönderdiği, Nijerya'da 1894'te inşa edilen ve "Türk Camisi" olarak bilinen Shitta Bey Camisi'nde de ramazan hazırlıkları tamamlandı.

Nijerya'nın en kalabalık şehri Lagos'ta bulunan ve ülkenin en önemli tarihi miraslarından kabul edilen "Türk Camisi"nde, ramazan ayını karşılamak için cami temizliği ve süslemeler yapıldı.

Cami yetkililerinden Abiola Jide, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Ramazan boyunca camide çeşitli etkinler yapılacağını anlatan Jide, "İlk olarak 'ramazan ayının önemi' başlıklı konferansla başlayacağız. Ayrıca ramazan ayı boyunca teravih ve ayın son 10 gününde teheccüd namazları kılınacak." dedi.

Jide, bölgede hayırseverler tarafından gönderilecek yardımların dağıtım noktasının Shitta Bey Camisi olacağını ifade etti.

Pazarlarda ramazan bereketi

Ülkede, son 3 aydır yaşanan nakit sıkıntıları nedeniyle durgun geçen pazarlarda ramazan ayı dolayısıyla artan satışlar, esnafın yüzünü güldürdü.

Başkent Abuja'daki Wuse pazarında esnaf Mubarak Rimi, ramazan ayı dolayısıyla pazarın hareketli olduğunu belirtti.

Rimi, yerel halkın, hem kendi evleri hem de sadaka niyetiyle maddi durumu iyi olmayan aileler için iftar alışverişi yaptığını kaydederek, "Alışverişe çıkanlar daha çok meyve, sebze, tahıl ve et gibi ürünler alıyor." ifadesini kullandı.