New York'taki düzensiz göçmen krizinin çözümü için inanç kuruluşları destek verecek
Adams, basın açıklamasında, New York'ta sayıları 72 bini bulan düzensiz göçmenin barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için, "her çeşit inanca sahip 50 dini kuruluşun 1000 civarında kişinin sorumluluğunu üstleneceği bir organizasyon"un kurulduğunu duyurdu.
"Camiler, sinagoglar, Sih tapınakları göçmenlere bedava yemek veriyorlar, gıda tedariki açısından hayati bir rol oynadılar." diyen Adams, New York'ta dinler arası hizmetler ile yeni bir ortaklığı duyurmaktan "gurur duyduğunu" dile getirdi.
Belediye Başkanı, "Gelişmeye devam eden bir krizle karşı karşıyayız. Diğer belediyelere baktığınızda, insanların sokaklarda, hava alanlarında uyuduklarını göreceksiniz." dedi.
Kendisiyle birlikte basın açıklamasına katılan dini liderlere teşekkür eden Adams, söz konusu ortaklığın, New York'taki barınma sistemi üzerinde oluşan baskının azalması ve düzensiz göçmenlerin yerel topluluklarla entegre edilmesi açısından "iki taraflı bir kazanç fırsatı" sunduğunu ifade etti.
"Düzensiz göçmenlere çalışma hakkı verelim"
Düzensiz göçmenlerin geçici çalışma iznine sahip olması ve kendi başına ayakta durabilmesinin gereğine vurgu yapan New York Belediye Başkanı Eric Adams, "Sığınmacılara ve düzensiz göçmenlere çalışma hakkı verelim ve kendi geçimini sağlamak isteyenlerin önüne siyasetin çıkmasına izin vermeyelim." diye konuştu.
Adams, New York düzensiz göçmenler için bugüne kadar kendi bütçesinden 1,2 milyar dolar harcarken, Federal Acil Durum Yönetim Ajansının (FEMA) 40 milyon dolarla sınırlı kalan yardımını eleştirdi ve ulusal liderlere çağrıda bulundu.
Sayıları 72 bini aşan düzensiz göçmen için 160'tan fazla geçici barınma yeri sağladıklarını belirten Belediye Başkanı, bu konaklama yerlerinde sağlık hizmeti verdiklerini ancak eğitim konusunda ulusal liderlerin desteğinin gerekliliğini vurguladı.
Düzensiz göçmen krizinin altından kalkmak için "gerçek bir göçmenlik reformu" yapılması gerektiğini dile getiren Adams, Cumhuriyetçi Parti'ye bu konuda engel çıkarmayı bırakması çağrısında bulundu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.