Netanyahu'nun oğlu, 34 bin dolar tazminat ödeyecek
İsrail'de bir mahkeme, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair'in hakaret ve iftira suçundan yaklaşık 34 bin dolar tazminat ödemesine hükmetti.
İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberine göre, Kefar Saba Sulh Mahkemesi, muhalif Mavi-Beyaz İttifakı'na mensup Dana Keşdi isimli aktivistin Yair Netanyahu hakkında hakaret ve iftira suçundan açtığı davayı sonuçlandırdı.
Mahkeme, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun oğlunun, Keşdi'ye 130 bin şekel (yaklaşık 34 bin dolar) tazminat ödemesine karar verdi.
Kararda, Yair Netanyahu'nun 2020'deki genel seçimlerin kampanya döneminde sosyal medya hesabından Keşdi ile İsrail'de muhalefet ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri Yair Lapid'in "yakın ve uygunsuz" bir ilişki içinde olduğunu iddia ettiği belirtildi.
Bu tür yayınların şikayetçi tarafı aşağılayabileceği, ona yönelik ayıplama ve hakaret teşkil edebileceği kararda ifade edildi.
Yair, nisan ayında dava kapsamında hakim karşısına çıktığında, Benny Gantz’ın asıl amacının kendisinden intikam almak olduğunu savunmuştu.
Oğul Netanyahu, Gantz’ın kendisini dava edemeyeceğini ileri sürmüş ve Dana Keşdi’yi “piyon olarak kullandığını” iddia etmişti.
The Jerusalem Post gazetesinin haberinde, Keşdi’nin dava kapsamında Yair Netanyahu’dan 500 bin şekel (yaklaşık 131 bin dolar) tazminat istediği belirtilmişti.
Yair Netanyahu’nun söz konusu sosyal medya paylaşımlarını 2020’deki genel seçimlerin kampanya döneminde yaptığı aktarılmıştı.
Mahkeme kararına ilişkin Yair Netanyahu henüz bir açıklamada bulunmazken, kararı temyize taşıyıp taşımayacağı belirsizliğini koruyor.
Yair Netanyahu, daha önce de sosyal medya hesabından babasının muhaliflerine yönelik yaptığı paylaşımlarla gündeme gelmişti.
İsrail Başbakanı Netanyahu, Mart ayında oğlu Yair'in sosyal medya kullanımına kısıtlama getirmişti.
Yair sosyal medya hesabından, Mart ayında, kitlesel yargı reformu protestolarının devam ettiği dönemde bu protestoların arkasında ABD'nin olduğuna yönelik paylaşımlarda bulunmuştu.
Oğul Netanyahu’nun iddiaları ABD yönetiminin tepkisini çekmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, 27 Mart’ta yaptığı açıklamada, "Bu suçlamalar tamamen ve açık bir şekilde yanlış." demişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.