Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Neredeyse alnından öpmedikleri kaldı

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, uğradığı saldırı girişimiyle ilgili 'Ana muhalefet partisi genel başkanının bu çirkin fiili oradaki heyetin huzurunda kınaması lazımdı, yapmadı' dedi.
Neredeyse alnından öpmedikleri kaldı
17 Ağustos 2013 17:11:00
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, uğradığı saldırı girişimiyle ilgili 'Ana muhalefet partisi genel başkanının bu çirkin fiili oradaki heyetin huzurunda kınaması lazımdı, yapmadı' dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hacı Bektaş-ı Veli etkinliklerinde uğradığı saldırı girişimiyle ilgili, "Böyle bir hadise karşısında ana muhalefet partisi genel başkanının oraya çıktığında bu çirkin fiili oradaki heyetin huzurunda kınaması, eleştirmesi ve suçun karşısında tavrını net ortaya koyması lazımdı, bunu yapmadı" dedi.
Tosya Belediyesini ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, "Hacı Bektaş-ı Veli etkinliklerinde yaptığı konuşma sonrası yerine geçerken bir kişinin saldırı girişimine maruz kalmasıyla" ilgili soru üzerine, söz konusu programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti temsilen katıldığını söyledi.
Bozdağ, yaşanan olayı Hacı Bektaş'ı sevenlere mal etmenin yanlış olduğunu vurgulayarak, "Kendisini Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri'ne yakın gösterip de ideolojik olarak yaklaşanlar var. Kendi iflas etmiş sol ideolojilerini Hacı Bektaş-ı Veli'nin felsefesi olarak lanse etmek isteyen çevreler de var. Bunu en iyi Hacı Bektaş-ı Veli'nin can dostları bilmektedir" diye konuştu.
"Kılıçdaroğlu, saldırıyı kınamadı"
Bozdağ, etkinlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla yan yana oturduklarını belirrterek, şöyle konuştu:
"Hadiseyi ben Kılıçdaroğlu'na anlattım. Sayın Kılıçdaroğlu, konuşmasında bu saldırıyı dile getirmedi. Saldırıyı kınayan yaklaşımın içinde olmadı. Ben beklerdim ki suç hali olan bir durum var, bir kişi Hacı Bektaş-ı Veli'nin ruhunu incitecek biçimde fiili saldırı yapıyor, bir bakanı darbediyor ve suçüstü yakalanıyor. Böyle bir hadise karşısında ana muhalefet partisi genel başkanının oraya çıktığında bu çirkin fiili oradaki heyetin huzurunda kınaması, eleştirmesi ve suçun karşısında tavrını net olarak ortaya koyması lazımdı, bunu yapmadı."
Bozdağ, Türkiye'de hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü olmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yapılan saldırı sadece benim şahsıma değil, milletin iradesine, demokrasiye ve hükümetimize yapılmıştır. Bu saldırıyı hukuktan, demokrasiden yana olanların kınaması ve saldırgana karşı tavır takınması lazım. Böyle bir konuda siyasi rekabet olmaz. Beni saldırıdan daha çok bu konu üzerindeki yaklaşımlar üzmüştür. Beni sevmeyen, AK Parti'yi sevmeyenler olabilir. Bir suç olduğunda, yasalar tasvip etmediği fiil olduğunda, bu da herhangi ispata hacet duyulmayacak derecede açık, net, herkesin gözü önünde cereyan ettiğinde vicdan terazisi doğru tartan herkesin alacağı saf bellidir ama CHP genel başkan yardımcıları büyük bir şefkat gösterdiler saldırgana, adeta okşadılar, neredeyse alnından öpmedikleri kaldı.
"İmar Kanunu ile ilgili önemli adımlar attık"
Bozdağ, İmar Kanunu ile ilgili önemli adımlar attıklarına işaret ederek, "Yasalara aykırı yapılaşmaların önüne geçmek için buralara elektrik ve su bağlayan kişilere hapis cezası getiren düzenlemeyi yaparak imar kirliliğinin önüne geçtik" şeklinde konuştu.
Çıkarttıkları kanunla kentsel dönüşümün startını verdiklerini anlatan Bozdağ, şunları dile getirdi:
"Şu anda Türkiye'nin neredeyse bütün illerinde çarpık yapılaşma, kalitesiz binalar var, bunlarda insanlarımız hayati tehlike ve tehdit altında maalesef hayatlarını devam ettiriyorlar. Vatandaş-devlet işbirliğiyle binaları modern standartlarda kaliteyle donatma konusunda adımlar atıyoruz. Bugün de Başbakanımız Bursa'da bir kentsel dönüşüm projesinin startını veriyor. Türkiye'nin her yerinde bu adımları atmaya, depremle ilgili konuda kendi açımızdan almamız gereken tedbirler neyse bunları almaya özen gösteriyoruz.
En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme