Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Nepal'de yolcu uçağı kalkış sırasında düştü

24 Temmuz 2024 10:22:46
Nepal'in başkenti Katmandu'daki Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'ndan Pokhara'ya hareket eden yolcu uçağı kalkış sırasında düştü. İçinde 19 kişi bulunan uçaktan 18 kişinin cansız bedeni çıkarıldı, pilot ise sağ olarak kurtuldu.

Haber: Yunus Akseki

Nepal'in başkenti Katmandu'da bu sabah bir küçük uçak kalkış sırasında düştü. Olayda 18 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Kathmandu Post gazetesinin haberine göre, uçakta 19 kişi bulunuyordu.

Tribhuvan Uluslararası Havalimanı Sözcüsü Subash Jha, yaptığı açıklama, Saurya hava yolu şirketine ait uçaktaki 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, pilotun da hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Saurya Havayolları'na ait uçak, yerel saatle 11:00 sularında düştü. Havaalanı yetkilileri, polis ve itfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmalarına başladığını duyurdu. Gazetenin havaalanı sözcüsü Premnath Thakur’a dayandırdığı bilgide, “Uçakta mürettebat dahil 19 kişi vardı” ifadelerine yer verildi.

Avrupa Birliği men etmişti

Haber portalı Khabarhub, uçağın alev aldığını ve büyük bir duman bulutu yaydığını bildirdi. Uçak, Nepal'in turizm merkezi Pokhara'ya gitmekteydi. Saurya Havayolları'nın sadece Bombardier CRJ 200 jetlerini uçurduğu öğrenildi.

Nepal'in hava endüstrisi son yıllarda hızla büyümüş olsa da, yetersiz eğitim ve bakım nedeniyle güvenlik sorunları yaşanıyor. Avrupa Birliği, bu güvenlik endişeleri nedeniyle tüm Nepalli taşıyıcıların hava sahasından men edilmesine karar verdi.