Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.51
Gram Altın
2498.17
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Neden mi 'yaptırım'? Çünkü besledikleri teröristleri vuruyoruz

ABD S-400 aldığımız için Türkiye'ye yaptırım kararı aldı. Uzmanlar: Yaptırım bahane. Silah üretmemizi hazmedemiyorlar. Çünkü ürettiğimiz silahlarla onların teröristlerini vuruyoruz!
Neden mi 'yaptırım'? Çünkü besledikleri teröristleri vuruyoruz
16 Aralık 2020 00:35:00
ABD S-400 aldığımız için Türkiye'ye yaptırım kararı aldı. Uzmanlar: Yaptırım bahane. Silah üretmemizi hazmedemiyorlar. Çünkü ürettiğimiz silahlarla onların teröristlerini vuruyoruz!

ÖZLEM DOĞAN

Tükiye’nin F-35’lerini adeta gasp eden ABD, Rusya'dan S-400 sistemlerinin alımını bahane ederek Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı. ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Savunma Sanayi Başkanlığı ABD'den ihracat lisansı alamayacak ve ABD'li ve uluslararası finans kuruluşlarından kredi alamayacak. Yaptırım listesinde Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in yanı sıra, Mustafa Alper Deniz, Serhat Gençoğlu ve Faruk Yiğit isimli Türk vatandaşları da yer alıyor. Türkiye’ye karşı desteklediği terör örgütü PKK’nın aldığı büyük darbeyi hazmedemeyen ABD’nin derin devletinin Biden'ın başkanlığı süresince soğuk savaş döneminde olduğu gibi kendi kontrolündeki ülkelerde kurduğu gladyoyu aktif edeceği de iddia ediliyor. Gladyo'nun, kontrolden çıkan ülkelerde suikastlar ve sokak hareketleri başlatacağı öne sürülüyor. Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ ve Güvenlik ve Terör Uzmanı Dr. İmbat Muğlu konuyla ilgili son gelişmeleri Milat’a değerlendirdi.

Yaptırımlarla bize diz çöktüremezler

Pompeo’nun Türkiye’ye karşı S-400 yaptırımlarına ilişkin resmi açıklamasını değerlendiren Dr. İmbat Muğlu, “Alınan yatırım kararı, Türkiye’de milli ve yerli savunma sanayisinde büyük projelere imza atmış Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve ekibine yönelik bir sindirme hareketidir. Ama ABD son yıllarda bir çok meselede olduğu gibi bu meselede de bir noktayı gözden kaçırıyor; Türkiye eski Türkiye değil. Ne ekonomik yaptırımlarla ne de kişiye özel varlık dondurma kısıtlamaları ile bu millete diz çöktüremeyeceğini artık bilmesi gerekiyor” dedi.

PKK’yı bitirmemizin paniğini yaşıyorlar

S-400 bahanesi ile alınan yaptırım kararlarının Türkiye’nin büyümesi ve her alanda millileşmesindeki başarıdan kaynaklandığını ifade eden Muğlu, “Ürettiğimiz her yerli ve milli silah ABD’nin desteklediği teröristleri etkisiz hale getirmek için kullanıldığından ABD başta olmak üzere siyonist devletler bundan rahatsız. 40 yıldır bizim coğrafyamızı kan gölüne çeviren PKK terör örgütü milli ve yerli silahlarla özellikle İHA/SİHA’larla yurt içinde bitme noktasına geldi. Aynı İHA ve SİHA’lar kardeş Azerbaycan’da Ermenistan’ın 28 yıldır işgal ettiği toprakları özgürleşmesine ve esas sahiplerine teslim olmasına büyük bir katkı sağladı” ifadelerini kullandı.

imbat muğlu


ABD, terör örgütlerine gladyo yetiştiriyor

ABD’nin Gayri Nizami Harp adı altında ödenek destek yetkisinin Irak ve Suriye’de meşrulaştırdığı PKK/YPG terör örgütüne biraz daha fazla ödenek ayırması demek olduğunu söyleyen Muğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Aynı Amerika ödenek destek yetkisini sürekli savaşla tehdit ettiği İran’da da PKK’nın İran uzantısı olan PJAK’a destek için kullanacaktır. ABD aslında her ülkede kendine bu şekilde terör örgütlerinde birer Gladyo yetiştirmektedir. Gayri Nizami Harp unsuru demek her an ölüm demektir. Onun için ABD kendi vatandaşından asla gladyatör yetiştirmez. Alınan bu yetki ile özellikle Ortadoğu, Afganistan ve Afrika’da bulunan fakir halktan oluşturur. Komuta ve yönetimin kendisinde olacak bir düzen.”

Artık ABD ile müttefik değiliz

S-400 diyen ABD’nin parasını verdiğimiz F-35’lerimizi gasp ettiğini söyleyen Coşkun Başbuğ, “Yaptırım uygulanan İsmail Demir ABD’ye gidip gelmez, orada mal varlığı yok, para trafiği yok. Ona yaptırım uygulasan ne olur uygulamasan ne olur. Kararı alan Trump’ın ekibiyse CAATSA yaptırımlarını geçiştirecek olan bir tedbir olarak görürüm fakat Biden ekibi ise başlangıçtır ve daha ciddi kararlar gelir. Türkiye Trump ya da Biden diye ayırmaz. Devleti devlet olarak muhatap alıp gerekli tepkiyi ortaya koyduk. Konu S-400 değil, Türkiye’nin dik duruşundan, dışa bağımlılığını sıfırlayıp silah pazarı dengelerini alt üst etmesinden kaynaklanıyor. Burada asıl kasıt Türkiye ürettiği silahı satamasın, dünya pazarına açamasın. Artık ABD ile bağımız kalmadı. Türkiye attığı adımlardan vazgeçmez” dedi.

coşkun başbuğ


Türkiye İncirlik’i kapatıp NATO’dan çıkabilir

ABD’nin anladığı dilin güç olduğunu kaydeden Başbuğ, “Alttan almalarla süreç götüremeyiz. Net tavırla karşılık vermenin en etkin yolu İncirlik Üssü’nü kapamak olacaktır. Ben böyle bir hamle bekliyorum. Türkiye bu hamleyi yaparsa sadece İncirlik’le kalmaz, bu işin sonu NATO’dan ayrılmaya kadar da gidebilir. Bu sert tedbirlerin Türkiye’nin son dönemde takındığı tavırla gelebileceğine inanıyorum. Biz her zaman diplomasiye açığız fakat başka yaptırım kararları da gelirse durum İncirlik’e kadar gidecektir” diye konuştu.

ABD dünyayı kan gölüne çevirecek

Trump dönemiyle, yeni başlayacak olan Biden döneminin birbirine taban tabana zıt olacağını ifade eden Başbuğ, “Yıllardır gladyolarla tüm ülkeleri dizayn eden yapı, ABD seçimlerini kazanabilmek için her türlü hileye ve yalana başvurdu. Binbir hileyle Trump’ın seçimi kaybettiği yönünde hava oluşturdular. Biden’le birlikte dünyayı kan gölüne çevirecek o yapı yeniden iş başına geliyor. Trump dönemindeki kayıplarını telafi etmek için sahaya çok hızlı giriş yapıp sert tedbirler alacaklar” ifadelerini kullandı.

CHP’nin ABD’ye tepkisi göstermelik

ABD’nin esas hedefinde Türkiye’nin yer aldığını belirten Başbuğ sözlerini şu şekilde bitirdi: “Biden iktidara geldiğinde Doğu Akdeniz’de, Suriye’de, Irak’ta, Kafkasya’da; Karabağ’da ciddi anlamda aleyhimize çalışacak. Biden ABD seçimleri öncesinde, sinsi yapılarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direkt hedef haline geldiği bir süreç izleyeceğimizin işaretini de verdi. CHP’nin ABD’ye tepkisi göstermeliktir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Biden’i ilk tebrik eden olması da bunun kanıtıdır. ABD’deki seçim sürecinde Biden’ı verdikleri desteği gördük. FETÖ’nün tüm firari artıkları da Biden’a destek verdi, Trump aleyhine protestolara katıldılar. Kemal Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu gibi birbirine benzemezlerin aynı kanada destek verdiğini ve kime hizmet ettiklerini çok net gördük.”