Dolar (USD)
34.23
Euro (EUR)
37.12
Gram Altın
2980.39
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

NARVAS ile narkotik suçlar erkenden önlenecek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ihbarların analiz edilmesine, suçluların tespiti ve yakalanmasına imkan sağlayan NARVAS (Narkotik vaka analiz sistemi) projesini tanıttı.
NARVAS ile narkotik suçlar erkenden önlenecek
05 Aralık 2023 10:57:13
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ihbarların analiz edilmesine, suçluların tespiti ve yakalanmasına imkan sağlayan NARVAS (Narkotik vaka analiz sistemi) projesini tanıttı.

Bakan Yerlikaya uyuşturucu ile mücadele noktasında devlet ve milletin el ele vererek mücadele etmesi gerektiğini ifade ederk uyuşturucu ile mücadelede kullanılacak olan Narvas (Narkotik vaka analiz sistemi) projesini tanıttı.

İşte Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları

NARVAS, vatandaşlarımız tarafından yapılan ihbarların analiz edilmesine, analize dayalı yoğunluk haritalarının oluşturulmasına, suçluların tespiti ve yakalanmasına yer ve zaman odaklı mücadele planları ve stratejileri hazırlanmasına imkan sağlayan bir yazılım projesi. Biz NARVAS'la bütün ihbarları doğru kabul ediyor, işlem başlatıyoruz. İhbarlar yoğun olarak nereden yapılıyorsa kolluk kuvvetlerimiz o bölgede yoğunlaşıyor. Hangi saatlerde, hangi sokak başında, hangi noktada uyuşturucu satışı yapılıyor en ücra yerleri dahi tespit edip suçluları yakalıyoruz.

Proje ile suç haritaları hazırlayarak riskli bölgeleri tespit ediyor, NARKO ALAN bölgeleri oluşturuyoruz. NARVAS projesi kapsamında 30 büyükşehrimizde sadece kasım ayı itibarıyla narkotik konuşu 9675 ihbar alındı. Bunun 3 bin 945'i sadece İstanbul'da. Yine aynı dönemde NARVAS uygulaması kapsamında 59 bin şahıs sorgulandı. 124 şahsa narkotik suçları kapsamında işlem yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan 503 şahıs da bu çalışmada yakalandı.

1 Ocak itibariyle kullanıma açılacak

Narkotik vaka analiz sistemi (NARVAS) projesi ile 9 bin 675 ihbar alındı, 59 bin şahıs sorgulandı. NARVAS projesi 1 Ocak 2024 itibarıyla tüm Türkiye'de kullanılacak.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin

Yorumlar (1)

Mehmet Necipoğlu
Antalya zetin köyde yeşilderede ve kızılarık mahallesinde narko satıcıları poşetçiler cirit atıyorlar araç ve motorsiklet bu işin dağıtım araçları .Trafik yoğun
10 ay 2 hafta önce Yanıtla
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme