Dolar (USD)
34.22
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2994.51
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Namaz kılmayan namazımı sorgulayamaz'

'5N1K' programında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Tuğçe Kazaz, programdan sonra kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.
'Namaz kılmayan namazımı sorgulayamaz'
14 Şubat 2015 20:41:00
'5N1K' programında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Tuğçe Kazaz, programdan sonra kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Kanal D'de Cüneyt Özdemir'in sunduğu '5N1K'ya katılan Tuğçe Kazaz, CHP zihniyetine karşı Hristiyan olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Tepkisel bir seçimdi benimki. Ben bunu daha önce de açıkladım. Eski Türkiye'nin bizlere daha batılı bir zihniyetin getirdiği bir eğitim sisteminin sonucunda bu oldu. İttihat Terakki zihniyeti bizi dinden uzaklaştırdı. Dini bize öcü gibi gösterdi. Belli kalıplar üzerine kuruldu din. Üzerime bir realite dayatıldığı için ve kendi arayışım sonucunda tepkisel olarak bir zihniyete karşı din değiştirdim. Ben buna Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti de diyorum."

SANKİ EV ARKADAŞIM

Tuğçe Kazaz, "CHP zihniyeti yüzünden Hristiyanlığı seçtim" sözlerine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Seyhan Erdoğdu'nun, "İnsanlar bu tür şeylere gülüp geçiyor. Bu espri malzemesidir. Onun dışında bir şey olamaz" açıklamasına da Twitter'dan yanıt verdi:

"Hanımefendi sanki 20 yıllık ev arkadaşım. Espri anlayışımı bildiğine göre. Hayret! İnsanın inancı ile ilgili mühim bir konuyu, alaycı bir şekilde espri olarak nitelendirmesi, tam da bahsettiğim zihniyetin göstergesidir. Size CHP ile Ak Parti arasındaki farkı söyleyeyim. CHP zihniyeti ile soyunmayı öğrenirken, çok şükür Ak Parti ile beraber giyinmeyi öğrendik."

NAMAZ KILMAYAN NAMAZI SORGULAYAMAZ

İnanç noktasında ahkam kesmenin kimsenin haddine olmadığı gibi amacının da hadsizlik olmadığını vurgulayan Kazaz, 5N1K programında, birçok bölümün kesildiğini ifade ederek Cüneyt Özdemir'le aralarında geçen namaz kılma tartışmasına da sosyal medyadan açıklık getirdi:

"Özdemir'in 'Namaz kılıyor musunuz?' Sorusuna; Bu kul ile Allah arasında, siz kılıyor musunuz diye sordum ve 'hayır' cevabı aldım. Peki namaz kılmayan ve halden anlamayan birinin, namazı ve namaz kılanları sorgulaması ne kadar doğru ise Cüneyt Özdemir'de o kadar doğrudur. Zaten bu ülkede, inançlı kesimlerin başına ne geldiyse, inançtan bir haber olanların, bölmesi ve ahkam kesmesi sonucu oldu."

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme