Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.96
Gram Altın
2913.03
BIST 100
9565.54
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Naim Kazandıoğlu, Milat gazetesine açıklamalarda bulundu

​İş insanı ve Kanaat Önderi Ejder Naim Kazandıoğlu, Ankara temaslarını ve yeni projeleri hakkında Ajans30 ve Haberci30 ve Milat gazetesine açıklamalarda bulundu.
Naim Kazandıoğlu, Milat gazetesine açıklamalarda bulundu
01 Ekim 2024 12:24:52
​İş insanı ve Kanaat Önderi Ejder Naim Kazandıoğlu, Ankara temaslarını ve yeni projeleri hakkında Ajans30 ve Haberci30 ve Milat gazetesine açıklamalarda bulundu.

Necmi ERTUŞ / HAKKARİ

Hakkari’de gençlerin istihdam edilmesi ve işsizliğin azaltılması amacıyla iş insanı Ejder Naim Kazandıoğlu, büyük bir çaba göstermektedir. Kazandıoğlu, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak için yerel işletmelere yatırım yaparak gençlere yeni iş imkanları sunmayı hedeflemektedir. Özellikle gençlerin eğitimine ve mesleki gelişimine önem veren Kazandıoğlu, çeşitli projeler ve girişimlerle Hakkari’de istihdam yaratmayı ve işsizliği önemli ölçüde azaltmayı amaçlamaktadır. Kazandıoğlu’nun bu çabaları hem gençler hem de ilimizin genel ekonomik durumu üzerinde olumlu bir etki yaratması beklenmektedir.

Ankara’da Hakkari İçin Güzel Gelişmeler

Ankara’da yoğun görüşmeler gerçekleştiren iş insanı Ejder Naim Kazandıoğlu, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti. Bölgenin kalkınması ve gençlerin istihdamı için çeşitli projeler üzerinde çalışan Kazandıoğlu, Ankara’daki temaslarının önemli sonuçlar doğuracağına inandığını ifade etti. Görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, “Yaptığımız temaslar çok verimli geçti. Hakkari ve çevresindeki gençlere daha fazla iş imkânı yaratmak için büyük adımlar atıyoruz” dedi.

Kazandıoğlu, sadece devlet kurumları ile değil, aynı zamanda büyük holdinglerle de projeleri hakkında sunumlar gerçekleştiriyor. Hakkari’de yatırım yapılmasının önünü açmak amacıyla iş dünyasının tanınmış firmalarını bölgeye çekmeyi hedefleyen Kazandıoğlu, bu firmaların bölgedeki potansiyeli görmeleri için kapsamlı bir tanıtım stratejisi yürütüyor. “Hakkari’de büyük yatırımların gerçekleşmesi için hem devletle hem de özel sektörle yoğun bir işbirliği içindeyiz. Bu projeler bölgenin kalkınmasına ve gençlere yeni iş fırsatları yaratılmasına öncülük edecek” .

Ayrıca Ejder Naim Kazandıoğlu, Katar ve Kuveyt’ten önemli iş insanlarına da Hakkari ile ilgili projelerinin sunumunu yaptığını ve Körfez ülkelerinden yatırımcı çekmeyi planladığını belirtti. Kazandıoğlu, bölgenin potansiyelini uluslararası yatırımcılara tanıtarak, Hakkari’nin kalkınmasına global bir boyut kazandırmayı hedefliyor; “Körfez ülkelerinden yatırımcıların ilgisini çekmek, Hakkari’nin ekonomik büyümesine önemli bir katkı sağlayacak. Bu bölgelerde yaptığımız sunumlarla güçlü bir yatırım ağı kurmayı amaçlıyoruz” dedi.

Büyük Holdinginler Hakkari’de

Önümüzdeki bahar aylarında, Hakkari’ye yatırım yapmak isteyen ülke içindeki birkaç büyük holdingin yanı sıra Dubai, Kuveyt ve Katar’dan üst düzey iş insanlarının katılacağı bir ziyaret programı gerçekleştirileceği bildirildi. Bu program kapsamında iş dünyasının önemli isimleri Hakkari’ye gelerek bazı potansiyel yatırımları yerinde inceleyecek. Ejder Naim Kazandıoğlu, “Bu ziyaret, hem bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak hem de yatırımcıların Hakkari’nin sunduğu fırsatları görmelerine olanak tanıyacak” ifadelerini kullanarak bölgedeki yatırımların hızlanmasını hedeflediklerini vurguladı.

Herşeyi Devlet Yapar Algısını Kırmak Lazım

“Her şey devlet yapar” algısını kırmamız gerektiğini vurgulayan Kazandıoğlu, bu yaklaşımın bölgedeki girişimciliği engellediğini ifade etti. “Elbette devlet belirli yerlerde kritik rollere sahiptir; Ancak biz bölgenin iş insanları olarak öncelikli adımları atmalıyız. Devletin elini güçlendirmek için kendi inisiyatiflerimizi almalı ve yerel potansiyeli harekete geçirmeliyiz. Tıkandığımız yerlerde ise elbette ki devletin desteğini alacağız” dedi. Bu şekilde, Hakkari’nin ekonomik gelişimini hızlandırmayı ve yerel iş dünyasını güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kazandıoğlu, Hakkarili gençlerin kahve köşelerinden kurtarılması ve daha ileriye, başarıya taşınmaları gerektiğini vurguladı. “Bölgenin en akıllı, en okumuş ve en terbiyeli genç nüfusuna sahibiz. Bu potansiyeli değerlendirmek için hep birlikte, gençlerimize ve memleketimize sahip çıkmalıyız” dedi. Hedefinin, gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmak ve onları iş dünyasında aktif birer birey haline getirmek olduğunu ifade eden Kazandıoğlu, bu doğrultuda çeşitli eğitim ve istihdam projeleri geliştireceklerini belirtti.

Kazandıoğlu, Hakkari’nin artık düğünleriyle değil, başarılı projeleri ve gençleriyle gündeme gelmesi gerektiğini belirtti. “El ele vererek birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Hakkari’nin potansiyelini ortaya çıkarmak için gençlerimizin başarısını destekleyip, bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor” dedi. Bu çabaların, Hakkari’nin imajını güçlendireceğini ve daha fazla yatırımcıyı bölgeye çekerek ekonomik büyümeyi destekleyeceğini ifade etti.

Kazandıoğlu, Hakkari gençlerinin sportif ve sanatsal faaliyetlerine katkıda bulunmanın önemine değindi. “Bu katkıyı kesinlikle biz bölgenin iş insanları olarak yapmalıyız. Gençlerimizin yeteneklerini geliştirmeleri ve kendilerini ifade edebilmeleri için sportif ve sanatsal alanlarda destek sağlamalıyız” dedi. Bu tür faaliyetlerin gençlerin kişisel gelişimine katkıda bulunurken aynı zamanda Hakkari’nin sosyal ve kültürel yapısını da güçlendireceğine inandığını belirtti. Kazandıoğlu, bu doğrultuda çeşitli etkinlikler ve projeler düzenleyeceklerini ifade etti.

Kazandıoğlu, bu girişimleri tek başına başlatmış olsa da, “Birlik ve beraberlik içerisinde Hakkari sevdalısı her bireyin desteğini alacağımdan hiçbir şüphem yok” şeklinde konuştu. “Her şey gençlerimiz için, her şey Hakkarimiz için. Hep beraber gençlerimizi güzel yarınlara taşıyacağız, inşallah” diyerek, bölge halkının dayanışmasının ve desteklemenin önemine vurgu yaptı. Bu ortak çabaların, Hakkari’nin geleceği için büyük bir potansiyel oluşturduğunu ve gençlerin daha iyi bir yaşam standardına ulaşmalarına yardımcı olacağını belirtti.