Myanmar'da Mocha Kasırgası nedeniyle 700 bin ev zarar gördü
BM Cenevre Ofisi Enformasyon Birimi Basın ve Dış İlişkiler Bölümü Başkanı Rolando Gomez moderatörlüğünde haftalık basın toplantısı düzenlendi.
BM Kalkınma Programı (UNDP) Myanmar (Arakan) Temsilcisi Titon Mitra, çevrim içi katıldığı toplantıda, kasırga nedeniyle yaşanan yıkımın çok büyük olduğuna işaret etti.
Sittwe şehrindeki binaların yüzde 90'a yakınının zarar gördüğünü belirten Mitra, ülke genelinde ise bu rakamın yaklaşık 700 bine ulaştığını kaydetti.
Mitra, "Yağmurlar tarım ve balıkçılık sektörünü olumsuz etkiledi. 12 bin metrekare arazi su altında kaldı ve bu durumdan 180 bin kişi etkilendi. Yollar, köprüler ve diğer altyapı su altında kaldı. Ülke genelinde okulların yüzde 80'i hasar gördü." dedi.
Myanmar'daki ihtiyaçların çok büyük olduğunu ve normale dönüşün yıllar alacağını aktaran Mitra, ülke genelinde yaklaşık 1,6 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğunu söyledi.
Mitra, Myanmar'a ulaşan yardımların yeterli olmadığını da ifade etti.
20 bin hamile kadın doğum öncesi sağlık hizmeti alamayacak
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarik Jasarevic de Sudan'daki çatışmalar nedeniyle birçok sağlık tesisinin işlevsiz hale geldiğini anlattı.
Çatışmalar nedeniyle birçok kişinin hastane dışında hayatını kaybettiğini söyleyen Jasarevic, doğum öncesi sağlık hizmeti alamayacak yaklaşık 20 bin hamile kadın için durumun endişe verici olduğunu kaydetti.
Mocha Kasırgası
14 Mayıs'ta meydana gelen Mocha Kasırgası'nın ardından arama kurtarma çalışmalarında 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.
Şiddetli yağmur ve sele yol açan ve 5. kategori olarak tasniflenen Mocha Kasırgası nedeniyle ülkenin batı kıyısındaki Arakan eyaletinde "acil durum" ilan edilmişti.
Bangladeş ve Myanmar'da kasırga nedeniyle sahil kesimlerindeki yüz binlerce kişi tahliye edilmişti.
Myanmar'da 2008'deki Nargis Kasırgası'nda 135 bin kişi yaşamını yitirmişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.