Myanmar'da insanlık suçu işleniyor
SERDAR ARSEVEN - KÖLN
Rohingya Krizi ve Çözüm Yolları Konferansı'na dünyanın farklı kesimlerinden; diplomatlar, uluslararası kuruluşların yetkilileri, insan hakları grupları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Rohingya kuruluşları liderleri ve medyayı temsilen yaklaşık 500 kişi katıldı. 15 bilim adamı ve aktivist, Rohingya krizi ile ilgili görüşlerini ve çözüm önerilerini paylaştı.
İnsanlIk suçu işlendi
Konferana katılan konuşmacılar, Myanmar'daki yerli Rohingya azınlığa yönelik, soykırım yapıldığını ve Rohingya Müslümanlarına karşı insanlığa karşı etnik katliam yapıldığına vurgu yaptı. Bu suçların luslararası Adalet Divanı tarafından kovuşturulan suçlar olduğu belirtelerek, BM'nin bu konuda ciddi manada adımlar atması istendi.
Derhal zulmü durdurun
Katılımcılar, "Myanmar hüku00fbmetini, Rohingya halkına karşı kabul edilemez olan tutumunu derhal değiştirmeye ve onlara karşı işlenen her türlü insan hakkı ihlallerini durdurmak için mümkün olan tüm önlemleri herhangi bir gecikme olmaksızın almaya çağırıyoruz" çağrısında bulundu.
Türkiye ve Bangladeş
Rohingya halkını kucaklayan Bangladeş hükümetine ve Rohingya Müslümanlarına her türlü yardımı esirgemeyen Türkiye hükümetine de uluslararası kuruluşların yardım etmesi gerektiği belirtildi.
Hasene İnternational Derneği tarafından Köln'de düzenlenen konferansa katılım bir hayli fazlaydı. Konferansı Türkiye medyasından Milat Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven de takip etti.
BM ekibi Mayanmar'da
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyesi ülkelerin büyükelçilerinden oluşan bir heyet, Arakan eyaletinde yaşanan insani krizi yerinde incelemek üzere Myanmar'ı ziyaret etti. BMGK Başkanı, Peru'nun BM Büyükelçisi Gustavo Meza-Cuadra önderliğindeki 15 kişilik heyet Bangladeş'e yaptıkları ziyaretin ardından Myanmar'a geçerek başkent Naypidav'da Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii ve Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing ile görüştü.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.