Kovid-19 ile mücadele için yardım bekliyorlar
Myanmar ordusunun yayın organlarından Global New Light of Myanmar'a demeç veren askeri yönetim lideri Generel Min Aung Hlaing, son bir aydır artan günlük vakalar ve virüs kaynaklı can kayıplarını önlemek ve kontrol etmek için bölge ülkeleri başta olmak üzere diğer "dost ülkelerden" daha fazla iş birliği beklediklerini belirtti.
General Hlaing ayrıca ülkedeki aşılamaların artırılması gerektiğine vurgu yaparak, Myanmar'ın Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Kovid-19 Fonu'ndan destek talebinde bulunabileceğini ifade etti.
- Singapur'dan Myanmar'da oksijen yardımı
Öte yandan Singapur hükümeti, Myanmar'daki hastanelerde oksijen tüpü eksikliği nedeniyle ülkeye oksijen yardımında bulunacağını açıkladı.
Singapur Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, hastanelerde Kovid-19 tedavilerinde kullanılmak üzere 200 adet oksijen yoğunlaştırıcı tüpün Myanmar'a deniz yoluyla ulaşacağı belirtildi.
Şimdiye kadar 284 bin 99 kişinin Kovi-19 testinin pozitif çıktığı Myanmar'da virüs kaynaklı can kayıplarının sayısı 8 bin 210'a ulaştı.
- Myanmar'da Kovid-19 salgını
Myanmar'da 1 Şubat askeri darbesinin ardından çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı sivil itaatsizlik eylemleri, Kovid-19 testlerini ve aşılamayı sekteye uğratıyor.
Sağlık gönüllüleri, askeri yönetimin birçok bölgede Kovid-19'dan ölenlerin sayısını eksik açıkladığını öne sürüyor.
Ülke genelinde Myanmar ordusu ve darbe karşıtı silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalar, Kovid-19'la mücadeleyi zorlaştırıyor.
Başta Yangon, Mandalay ve Kale gibi kentler olmak üzere ülkenin birçok bölgesindeki hastanelerde tıbbi oksijen sıkıntısı yaşanıyor.
Çin'in Myanmar ile kara sınırını kapatması nedeniyle ülkeye salgınla mücadele için hayati önem taşıyan tıbbi malzemeler ithal edilemiyor.
Günlük vaka artış oranlarının bir aydır yükselişe geçtiği ülkede, 28 Haziran'dan bu yana günlük vaka artışları 4 haneli rakamlarda seyrediyor.
Myanmar'da, 14 Temmuz'da, 7 bin 83 yeni vaka görülmüş ve salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük vaka artışı gözlemlenmişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.