Mustafa Dede 28 Şubat döneminde tek başına İmam Hatip lisesini ayakta tuttu
Bilecik'in Söğüt ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Mustafa Işık, verdiği mücadele ile Türkiye tarihine 'postmodern darbe' olarak geçen 28 Şubat sürecinde kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ayakta kalmasını sağladı.
Çay ve zeytin toplayıp küçük çaplı ticaret yaparak elde ettiği kazançla o dönem doğu illerinden getirttiği öğrencilerin tüm masraflarını karşılayan Işık, bugün çeşitli mevkilerde bulunan eski öğrencilerin ziyaretinden büyük gurur duyuyor.
İlçede yediden yetmişe herkes tarafından çok sevilen Işık, evine gelen ziyaretçileri ağırlıyor.
Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret eden Işık, burada yaptığı açıklamada, Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesinde o dönemlerde yaklaşık 400 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek 28 Şubat sürecinde birçok kişinin çocuğunu okuldan almasıyla sayının 8'e düştüğünü söyledi.
ÇOCUĞUNUZU GÖNDERİN DEDİM , HEPSİ YOK DEDİ
O yıllarda Okul Aile Birliği Başkanı olduğunu ve lisenin kapanma ihtimali nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını anlatan Işık, 'Söğüt'ten düz liseden öğrenci geldi, müdürleri, sıralarıyla birlikte geldi. Üşenmeden o dönemde herkese imam hatibin önemini anlattım. Tüm ilçe ve köylerdeki talebelerin ailelerine gittim, çocuğunuzu gönderin dedim. Hepsi yok dedi.' ifadesini kullandı.
DOĞU'DAN 28 ÖĞRENCİ
Söğüt'te başarılı olamayınca farklı arayışlar içine girdiğini dile getiren Işık, şöyle konuştu:
'Bursa'da Kur'ın- Kerim kursu veren bir arkadaşım bana 'bizim de kursumuz kapanıyordu, doğu illerinden öğrenci bulduk' dedi. Bunun üzerine yollara düştüm. Yüksekova'dan başladık öğrenci aramaya. Orada tüm aileleri tespit ettik, tek tek görüştük. Öğrencilerin tüm masraflarını karşılayacağımı söyledim. İmam hatip deyince yüzlerini çevirdiler. Beynimizden vurulmuşa döndük. Sonra Van'a gittik. Sabaha kadar 4 kez kalkıp Yasin-i Şerif okudum. Doğu illerinden çok şükür 28 öğrenci geldi. Bu civarda da 20 öğrenci bulduk ve 48 öğrencinin katılmasıyla okulu açık tutmayı başardık. Zamanla 100 öğrenciyi geçtik.'
İlçeye getirttiği öğrencilerin her türlü sorumluluğunu üstlenmenin zorluğunu bildiğini aktaran Işık, 'Her masraf bize ait diye söz verdik fakat paramız yoktu. Trabzon'a gittim çay topladım, İznik'e gittim zeytin topladım. Çay ve zeytin alıp Bursa, İstanbul ve Zonguldak'ta satarak elde ettiğim gelirle öğrencileri okuttum. Allah bana bir gün dahi 'evladım param yok' dedirtmedi. Haddinden fazla verdi çok şükür.' dedi
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.