Dolar (USD)
35.37
Euro (EUR)
36.46
Gram Altın
3000.05
BIST 100
10075.17
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Müslümanların sesi oldular

“Neden kardeşlerimizden haberimiz yok?” sorusu üzerine harekete geçen duyarlı insanların oluşturduğu “bidunyahaber.org” adlı internet sitesi, spordan sanata, bilimden kültüre, başarı hikayelerinden sosyal faaliyetlere kadar Müslümanların imza attığı güzel işleri dünyayla paylaşıyor.
Müslümanların sesi oldular
08 Temmuz 2019 16:22:00
“Neden kardeşlerimizden haberimiz yok?” sorusu üzerine harekete geçen duyarlı insanların oluşturduğu “bidunyahaber.org” adlı internet sitesi, spordan sanata, bilimden kültüre, başarı hikayelerinden sosyal faaliyetlere kadar Müslümanların imza attığı güzel işleri dünyayla paylaşıyor.

İlhan ÇULHA

“Dünya genelinde Müslümanlar neler yapıyor?” sorusuna cevap bulmak için bir araya gelen öğrencilerin kurduğu “bidunyahaber.org” adlı internet sitesi kısa sürede başarılı haberlere imza attı. Sıfır bütçe ile oluşturulan öğrenci projesi, 1 yılda 75’den fazla ülkeden 300’den fazla haber yayınladı.

Ümmetin gülen yüzünü anlatıyorlar

Sürekli kan, vahşet ve ölüm haberleriyle gündeme gelen Müslümanların aslında çok da güzel işlere imza attıklarını düşünen bu ekip, okuyucuya madalyonun öbür yüzünü göstermek istiyorlar: Ümmetin gülen yüzünü. Spordan sanata, bilimden kültüre, başarı hikayelerinden sosyal faaliyetlere ve hidayet öykülerine kadar her alanda habere yer veren bidunyahaber.org sitesinde başka yerlerde göremeyeceğiniz faydalı ve bilgilendirici içerikler de sitede mevcut. Hem kategorilere hem de kıtalara ve ülkelere göre tasnif edilmiş haberlere göz atabilirsiniz.

Dünya turuna hazır mısınız

Mesela yönünüzü Avrupa’ya çevirirseniz yardımseverliği sebebiyle yılın en iyi öğretmeni seçilen Danimarkalı bir Müslüman olan Loris el Hajj’ı görebilirsiniz. Ya da Birmingham’da 140 bin kişinin birlikte namaz kıldığı haberini. Kim bilir belki de kasırga sonrası evsizlere ev olan Clonskeagh camiine denk gelirsiniz veya kendisine iş vererek bir insanı daha sokak hayatı ve uyuşturucudan kurtaran Shezad Zaman’ı görürsünüz.

Peki diğer yerlerde neler oluyor deyip yönünüzü Amerika’ya çevirdiğinizde ise kendini ALS hastalığına çare bulmaya adayan Teepu Siddique ile karşılaşırsınız. Yılın en yenilikçi cerrahı seçilen İkbal Ahmed’i tanımak istiyorsanız siteyi biraz daha gezinmeniz gerekecek. Rio karnavalını fırsat bilip İslam daveti yapan insanların hikâyesi de burada bulunuyor. Tıpkı kuzey kutbunun ilk camisinin hikâyesinin burada olması gibi.

Sitede sizleri neler bekliyor

Asya’ya bir göz atayım dediğinizde geçirdiği felç sonrası azmini asla kaybetmeyen ve felçli haliyle web tasarımı öğrenen birçok çalışmaya da imza atan Naveed İkbal’i göreceksiniz. Açlık ile savaşmayı kendine misyon bilerek kurulmuş genç Robin Hood Army de yine görecekleriniz arasında yer alıyor. Malezyanın Pahang şehrine uzandığınızda ise hacca gidebilmek için 16 yıl mendil satan yaşlı bir çift sizleri bekliyor.

Peki ‘Afrika ile ilgili neler var’ derseniz de 300 Hristiyan’ın hayatını kurtaran İmam Abdullah Abubakar sizi karşılayacak. Kur’an-ı Kerim’in Yao diline çevrilmesinin haberi ise yüzünüzde hafif bir tebessüme vesile olacak. Tüm bu gelişmeleri bidunyahaber.org sitesinden takip edebildiğiniz gibi facebook, instagram ve twitterdaki sosyal medya hesaplarından ve play store’deki Bi Dünya Haber uygulamasından da takip etmeniz mümkün.

Müslüman sokak sanatçıları

Sokak sanatçıları, ellerinde sanat eserine dönüşen bu duvarları kamuya bir açıklama yapmak veya yanlış gördüklerini protesto etmek için kullanabiliyorlar. bidunyahaber.org sitesi, dünyada sokak sanatını icra eden Müslüman vatandaşların hikayelerini okuyucularıyla paylaştı.

Paris’te doğan bir Fransız / Tunuslu sokak sanatçısı olan El-Seed, yaptığı işten memnun kalmayınca sokak sanatına yönelir. Herkesin severek yaptığı şeyin peşinden koşması gerektiğini dile getiren El-Seed, kaligrafi sanatına yönelir. Arapça konuşmayı ve yazmayı bilmediğini ifade eden El-Seed köklerine, kültürüne ve geçmişine dönmenin bir yolu olduğunu düşünerek sanatında Arap harflerini kullanır.

Filistinlilerin dramını anlatıyor

Ürdün’de mülteci kampında dünyaya gelen Filistinli graffiti sanatçısı ve aktivist olan Laila Ajjawi ise işgal altındaki Filistin direnişini anlatmak duvarları boyar. Ajjawi bugün mülteci kampındaki sürgün edilmiş kadınların yerine kendini koyuyor ve sanat çalışmalarıyla onların hayatlarına dokunabilmeyi umuyor. Dünyanın her yerindeki kadınlara umut ışığı olan Laila Ajjawi “Önemli olan nereden geldiğin değil önemli olan kim olacağın” mesajını dünyaya yayıyor.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin