Müslümanların cami etrafında toplanmasını yasakladılar!
Bu yasağa gerekçe olarak mahkeme tarafından görevlendirilen bir araştırma ekibinin, caminin yerinde daha önce tapınak olduğu belirtilen yerde Hindu tanrısı Shiva ve diğer Hindu sembollerinin kalıntılarını bulması gösterildi.
Mahkeme geçen ay bölgede yaşayan 5 Hindu kadınının caminin inşa edildiği yerde daha önce tapınak olduğunu gerekçe göstererek, burada Hindu geleneklerine uygun ibadet etme girişiminin ardından bir araştırma heyeti kurulmasını kararlaştırmıştı.
Radikal Hindu gruplara göre, 200 yıl süren Müslüman yönetimi döneminde buradaki tapınaklar yıkılarak yerine camiler inşa edildi.
Uttar Pradeş eyaletindeki Müslümanlar için üç büyük ibadet yerinden biri olarak bilinen Gyanvapi caminin yerinde Hindular daha önce tapınak bulunduğunu düşünüyor.
Şu anda caminin iki yanında da tapınaklar olmasına rağmen Hindular, Müslümanların ibadet ettiği bu yer inşa edilmeden önce olduğu yerde de yine başka bir tapınak olduğu görüşünde.
Müslümanların ibadet hakkına saldırı
Hint kadınların avukatına göre, araştırma komitesinin burada Hindu sembolleri bulmasının ardından mahkeme, Müslümanların kalabalıklar halinde caminin etrafından toplanmasına yasak getirdi.
Hindistan'da da sayılarını 200 milyonu bulan Müslüman azınlığın temsilcileri, mahkeme kararının kendi din ve ibadet haklarına yeni bir saldırı olarak görüyor.
Tanrının doğduğuna inanıp cami yıkıyorlar
1992’de, Hindu gruplar, Hindistan alt kıtasındaki Hindu tanrısı Rama’nın doğduğu yerde inşa edildiğini iddiasıyla Babri Camii’ni yıkması sonucu çıkan olaylarda iki binden fazla kişi hayata gözlerini yummuştu.
Kasım 2019’da, çok eleştirilen bir emirle Hindistan Yüksek Mahkemesi, Ayodhya’daki ihtilaflı siteyi Hindu davacılara devretti ve hükümetin gözetiminde bir Ram tapınağı inşa edilmesine izin vermişti.
Kaynak: Euronews
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.