Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2499.47
BIST 100
9664.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Müslüman uyanık olmalı

Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden İslam'ı hedef alan, toplumu ayrıştırıcı faaliyetlere ve sistematik saldırılara dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Dinin asli yapısını perdeleyen söylemlere karşı uyanık olmak mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.
​Müslüman uyanık olmalı
08 Ocak 2022 11:00:00
Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden İslam'ı hedef alan, toplumu ayrıştırıcı faaliyetlere ve sistematik saldırılara dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Dinin asli yapısını perdeleyen söylemlere karşı uyanık olmak mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

AHMET ZEKİ GAYBERİ

Gazete ve televizyonların yöneticileri ile İstanbul’da kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, güncel konulara ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın faaliyetlerini hedef alan sistematik yalanlara ve dezenformasyona karşı uyarılarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, çocukların din eğitimini Orta Çağ zihniyetine benzetmesini kınadı.

İNSANLIK BUNALIMDA

Din-diyanet alanında haber ve yorum yapan kimselerin hiç olmazsa asgari düzeyde dini literatüre hâkim olmasını isteyen Erbaş, bugün dünyanın, büyük dönüşümlere sahne olduğunu, sosyal ilişkilerde küresel ölçekte insanlığın manevi bunalımlar yaşadığını kaydetti.

KURTULUŞ İSLAM’DA

Gençler arasında ateizm, deizm ve agnostisizm gibi sapmaların yaygınlaştığı iddialarının yüksek oranlarda olmadığını belirten Erbaş, "İnsanlığın düçar olduğu bunalımlar, yeryüzüne huzur ve güvenlik vadeden İslam'ın evrensel değerleriyle sekinete erişebilecektir” dedi.

3 BİN FETÖ’CÜ VE 200 PKK’LIYI ATTIK

Diyanet’in, 138 bin 650 personeli ile Türkiye’nin en ücra köşelerinde bile devleti temsil ettiğini ifade eden Erbaş, Başkanlıkta10 bin dosyanın incelendiğini ve bunlardan 3 bininin FETÖ iltisakı, 200’ünün de PKK müzahiri olduğu için kurumdan ihraç edildiğini söyledi.

HER İLDE 2 GÜN KALIYORUM

Şu ana kadar 34 ili ziyaret ettiğini ve her ilde 2 gün kaldığını aktaran Erbaş, üniversitesinden sivil toplum kuruluşlarına çok geniş çaplı müzakereler yaptıklarını, Doğu ve Güneydoğu'nun tamamını ziyaret ettiklerini kaydetti. Erbaş, Diyanet'in her türlü siyasi düşüncenin, ideolojinin ve gündelik tartışmaların dışında anayasal bir kurum olduğunun altını çizdi.

KES-YAPIŞTIR İFTİRALAR

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 20 sene önce yayımladığı bir kitaptan cımbızla çekilen, öne ve arkası kesilen, kes-yapıştır şeklinde hazırlanan yalan haberlerin, kendisi söylemiş gibi fotoğrafıyla servis edildiğini söyleyen Erbaş, “Bakıyorsunuz, benim sarıklı, cübbeli resmimi koymuşlar, yanıma 9 yaşında bir kız koymuşlar. Ve diyor ki, “Diyanet 9 yaşındaki kız evlenebilir” dedi. İnanır mısınız, bir sene boyunca her yarım saatte bir bunu sosyal medyada döndürdüler. Bu nasıl ahlaktır, bu nasıl insanlıktır, böyle bir şey olur mu? O yüzden işte Diyanet’e olan iyi algıyı böyle bir şekilde yönetmeye çalışıyorlar. Biz de doğrusu nedir diye açıklama yapmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

SALGIN HASTALIK

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsün sosyal ilişkileri de olumsuz etkilediğini, paylaşım ve merhamet duygularına zarar verdiğini söyleyen Erbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu salgın hastalığı da insanlığın üzerinden en kısa zamanda Rabbim kaldırsın inşallah diye dua ediyoruz. Amacımız, milletimize hizmet etmek, birliğimize, beraberliğimize katkı sağlamak.”

KUTU-TVDE YALANI_eef03a13e243e0a4d6cc93fbf8b3f51c.jpeg

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul'da ulusal medya yöneticileriyle bir araya geldi. İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un da hazır bulunduğu toplantıya Medya Grup Başkanımız Ahmet Zeki Gayberi de katıldı.

YOLUMUZ: KUR’AN VE SÜNNET

Erbaş, “Efendimiz Veda Hutbesi’nde, “Size iki şey bırakıyorum, bunlara sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmazsınız, sapıtmazsınız; birisi Allah’ın kitabı Kur'an-ı Kerim, diğeri de Resulünün sünneti” demişti. Biz işte bu emaneti taşımaya gayret ediyoruz” ifadesini kullandı.

İSLAM ÜLKELERİNE MODELİZ

Erbaş, Diyanet'in sadece ülke sınırları içinde değil, vatandaşlarımızın yaşadığı ülkelerde de çalıştığını belirterek, “Başkanlığımız, bir bakıma İslam ülkelerine model teşkil edecek bir yapıya sahiptir. Çeşitli ülkelerde, Türkiye'deki hizmetlerimizi anlattığımızda hayranlıkla dinliyorlar" dedi.

TV’DE YALANI CANLI İZLEDİM

Ahmet Zeki Gayberi’nin, ‘Diyanet’e ve şahsınıza yönelik iftiralara karşı ne hissediyorsunuz?’ sorusunu Erbaş şöyle cevapladı: Tabi üzülüyorum ve Peygamberimize atılan iftiraları ve Mürselat Suresinde 10 kere “Veyl olsun. O yalancıların vay haline” ayetini hatırlıyorum. Şehir Hastanesi’nde yatarken TV’de ‘Amerikan Hastanesi’nde yatıyor’ denildiğini bile izledim.

20220106_2_51618831_72287352_f4d799530f65328d9536d62b26992bdb.jpg