Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.14
Gram Altın
2920.00
BIST 100
9777.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Müslüman çocukları katledenler kendi çocuklarının cinsiyetinin derdinde

Kıbrıs Rum Kesimi’ne 121 adet F-35 savaş uçağı göndererek Türkiye’ye karşı Rum-Yunan cephesine katkıda bulunan, Yemen ve Suriye başta olmak üzere tüm Ortadoğu’da teröristleri silahlandıran İngiltere’de gündem: Prens Harry’nin doğacak bebeğin adı!
Müslüman çocukları katledenler kendi çocuklarının cinsiyetinin derdinde
17 Nisan 2019 08:52:00
Kıbrıs Rum Kesimi’ne 121 adet F-35 savaş uçağı göndererek Türkiye’ye karşı Rum-Yunan cephesine katkıda bulunan, Yemen ve Suriye başta olmak üzere tüm Ortadoğu’da teröristleri silahlandıran İngiltere’de gündem: Prens Harry’nin doğacak bebeğin adı!

SÜLEYMAN BAŞ-İSTANBUL

Dünyayı kan gölüne çeviren ve İslamofobi’nin zirve yaptığı ülkelerin başında gelen İngiltere, Sussex Dükü Harry ile Düşes Megan’ın ay sonunda doğması beklenen bebeğin adına odaklanmış durumda. İslam coğrafyalarında kurduğu kirli tezgâhlarla yüzbinlerce çocuğun ölümünde parmağı olan İngiltere’nin bu ikiyüzlü tavrı tüm dünya kamuoyu tarafından eleştiriliyor.

Türkiye’yi kuşatma planı

İngiltere Hava Kuvvetleri’ne ait 121 adet F-35B tipi savaş uçağının, sonbaharda Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki Ağrotur Üssü’ne geleceği bildirildi. Uçakların Kıbrıs’a yerleşmesi konusunda Rum Savunma Bakanı ile İngiliz mevkidaşı arasında 4 Nisan’da Londra’da memorandum imzalandı. Rum medyası İngiltere ile yapılan anlaşmayı “İki ülke arasındaki mevcut derin savunma bağlantılarını güçlendiren önemli bir anlaşma” olarak değerlendirdi. Bu Rum-Yunan-İngiliz hamlesinin, Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi kuşatma planın bir parçası olduğu değerlendiriliyor.

Savaşların gizli aktörü

İngiltere aynı zamanda Suriye ve Yemen’de halen sürmekte olan iç savaşın ‘kazananlarından’ biri. İngiliz gazete The Guardian, İngiltere yapımı silahların Yemen’de kullanıldığını belirterek, “Bu durum bizim için utanç verici” itirafında bulunmuştu. İngiltere Yemen’de masum insanları katleden Suudi Arabistan’a da yaptığı silah satışını son yıllarda artırdı. İngiliz kamuoyu artan silah satışlarının ülkenin Yemen'de yürütülen savaşın içine çekilme tehlikesine neden olduğunu belirtti. İngiltere aynı zamanda Suriye’deki terör unsurlarına da silah satışı yapıyor.

Yemenli sivillere İngiliz bombası

Washington Post geçtiğimiz ay Yemen'de kullanılan Amerikan ve İngiliz yapımı bombaların, kadınlar ve çocuklar dâhil 203 sivilin ölmesine, 700'den fazla sivilin de yaralanmasına neden olduğunu yazmıştı. Yemen'e düzenlenen hava saldırılarından 27'sinin tamamen sivil hedeflere yönelik olduğu ifade edilen raporda, bomba izlerinin ve kalıntılarının saldırılardan 25'inde yasaklı misket bombası dahil ABD yapımı mühimmat ve beşinde de İngiliz yapımı silahlar kullanılmış olabileceğini ortaya koymuştu.

Bebeğin adı ne olacak?

İngiltere’de gündem ise ne Ortadoğu’da katledilen masum Müslümanlar ne de Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaza ulaşmaması için oluşturulan Rum-Yunan cephesine bulundukları katkı. Ülke, ay sonunda doğması beklenen kraliyet ailesinin yeni üyesinin adının ne olacağını konuşuyor. Bahis şirketlerine göre bebeğin cinsiyeti kız olacak ve kendisine ya Prens Harry’nin 1997 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybeden annesi Prenses Diana’nın adı verilecek ya da halen hayatta olan kraliçe Elizabeth’in adı verilecek. Şirketler isim konusunda üçüncü alternatifin ise Alice olacağını öngörüyor.

Eltilerin kavgası

İngiliz basını ayrıca İngiliz Kraliyet Ailesi'nin iki gelini Kate Middleton ile Meghan Markle arasında elti kavgası yaşandığına dikkati çekiyor. Prens William'ın eşi Kate Middleton ve Prens Harry'nin eşi Meghan Markle'ın arasının açık olduğu iddia edilirken, iki eltinin arasındaki sorunlar, Meghan Markle ve Prens Harry'nin saraydan taşınmasına neden oldu. Basına göre kavganın nedeni Kate Middleton’un Prens Harry'nin Meghan Markle ile evlenmesinden sonra gözden düştüğünü ve yıldızının eskisi kadar parlamadığını düşünmesi. Cambridge Düşesi Middleton'ın yakın çevresine kendini tehdit altında hissettiğini belirterek bunun nedeninin aileye sonradan katılan Meghan Markle olduğunu söylediği ileri sürülüyor.