Müsiad Expo 2024: Hedef 1 milyar dolarlık iş hacmi
Türkiye’nin ticaret ve iş dünyası açısından en önemli etkinliklerinden biri olan MÜSİAD EXPO 2024, 20. kez kapılarını açtı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından 26-29 Kasım 2024 tarihlerinde TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte ticaretin geleceğini şekillendirecek. Kapsamlı programlarla iş dünyasını bir araya getirecek. Etkinlikte, 88 ülkeden iş insanları, sanayiciler ve yatırımcılar buluşarak yeni iş birlikleri kuracak. 24 sektörden 300’ü aşkın katılımcı firmayı bir araya getirerek B2B görüşmelerle ticaret hacmini 1 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyor. Etkinlik, Türkiye'nin uluslararası ticaret alanındaki konumunu güçlendirme vizyonunu taşıyor.
KÜRESEL TİCARETİ ARTIRAN PLATFORM
MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, fuarın önemine dair şu ifadelerde bulundu: “MÜSİAD EXPO, Türkiye'nin küresel ticaret potansiyelini artıran önemli bir platform. Bu yıl 20. kez düzenlenen etkinlikte, dünyanın dört bir yanından iş insanlarını ağırlayarak ticaret köprüleri kuracağız. İran, Almanya, Hindistan, Malezya, Çin, KKTC ve Venezuela gibi ülkelerden katılımcılar, fuarımıza güçlü bir uluslararası kimlik kazandırıyor. 500’ü aşkın yabancı alım heyeti ve 18 bin metrekarelik fuar alanımızla, yerli ve yabancı iş insanlarını güçlü iş birlikleriyle buluşturuyoruz” dedi.
GÜVEN VE DAYANIŞMANIN MERKEZİ
Bu yılki hedefimiz, ihracat bağlantılarını güçlendiren B2B görüşmelerle 1 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalamak olduğunu belirten Genel Başkan Asmalı, “Fuarımızda tekstilden savunma sanayiine, gıdadan inşaat sektörüne kadar pek çok farklı sektörden iş bağlantıları kurulacak. MÜSİAD EXPO yalnızca ticaretin değil, aynı zamanda güvenin ve dayanışmanın merkezi olmaya devam edecek. Ülkemizin üretim gücünü uluslararası arenada en güçlü şekilde sergilemek için buradayız. Bu yıl Cezayir’den Irak’tan, Malezya’dan ve İngiltere’den de kalabalık bir yatırımcı grubu da fuarımızda olacak. Özellikle Alım Heyetleri ile iş insanlarımızı görüştürmeyi amaçlıyoruz. Ticaret Bakanlığımız da fuarımıza alım heyetleri desteği sağlıyor. MÜSİAD EXPO her katılımcıya bir anahtar sunar, biz de EXPO ile ihracata açılan bir anahtar sunmuş olacağız.”
GÖÇÜN İNSANİ VE İKTİSADİ BOYUTLARI ELE ALINACAK
Fuar kapsamında, 28. Uluslararası İş Forumu (IBF), 25 Kasım tarihinde “İnsani ve İktisadi Boyutuyla Göç” temasıyla düzenlenecek. Göçün ekonomik ve sosyal etkilerinin tartışılacağı forum, 32 ülkeden STK temsilcilerini, iş dünyası liderlerini ve akademisyenleri buluşturacak. Asmalı, IBF ile ilgili şunları kaydetti: “Göç, sadece bir sorun değil, aynı zamanda ekonomik ve kültürel bir köprü. IBF’de göçün ekonomik katkıları, toplumsal uyum ve doğru yönetim stratejilerini ele alacağız. Ayrıca MÜSİAD olarak hazırladığımız kapsamlı Göç Raporu’nu kamuoyuyla paylaşacağız. Bu etkinlikle, küresel ölçekte çözüm üreten bir platform oluşturmayı hedefliyoruz. Ülkemizin güçlü yarınlarına, üreten Türkiye idealiyle katkı sunmaya devam edeceğiz."
HER GÜNÜ DOLU DOLU BİR GEÇECEK
MÜSİAD EXPO 2024’ün her günü iş dünyası için özel buluşmalar ve panellerle dolu olacak. 26 Kasım’da kapılarını açan etkinlikte G20 Paneli, Diplomatik Misyonlar Oturumu Türkiye-Irak İş Forumu, MÜSİAD INVEST Networking Programı ve kapanış programları gerçekleşecek. Aynı zamanda yurt dışından gelen alım heyetleriyle B2B görüşmelere ev sahipliği yapacak. Fuarın son gününde yatırım yapılabilecek ülkelerin genel özelliklerinin tanıtıldığı ülke sunumları, özel programlar ve MoU anlaşmaları imza törenleri gerçekleşecek.
MÜSİAD Vadisi ziyaretçilerle buluşacak
MÜSİAD’ın yapmış olduğu faaliyetleri ve projeleri yöneten derneğin profesyonel birimleri, MÜSİAD EXPO 2024’te kurulacak olan MÜSİAD Vadisi’nde yer alacak. MÜSİAD’ın markalarının da içinde yer alacağı vadide, önemli çalışmalar ziyaretçi ve katılımcılara sergilenecek. MÜSİAD INVEST (Yatırım ve Destek Ofisi), MÜSİAD Ticaret Ofisi (MTO), MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı, Genç MÜSİAD, MÜSİAD Kadın ve MÜSİAD TV gibi oluşumların yer alacağı vadide birçok proje tanıtılacak. MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı’nın yer alacağı alan için konuşan MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı Başkanı Muhammet Ali Özeken, heyecanlı olduklarını dile getirdi.
46 ŞUBEDEN 229 ÜYELE 76 MİLYON TL DESTEK
Özeken yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2016 yılında büyük hedeflerle kurulan MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı, teşkilatlarımızın ve üyelerimizin desteği ile sağlıklı bir şekilde büyümeye devam etmektedir. Sandığımız bugün itibariyle; 46 ayrı şubemizden 229 üyemize, toplam 76 milyon TL destek sağlandı. Bu desteğin %88’lik kısmı karz şeklinde kullandırılırken, geri tahsil oranımız %100’e seyrediyor. Yaptığımız finansal simülasyonlarda 2025 sonunda bu nakit akış trafiği ile sağlanan toplam desteğin 200 milyon TL’yi aşacağını öngörüyoruz” dedi.
HAT VE ANTİKA EŞYA SERGİ GELİRİ GAZZE’YE
Düzenlenen MÜSİAD EXPO 2024 organizasyonunda, önceki fuarlarımızdan farklı olarak, bir de hat ve antika eşya sergisinin olacağını belirten Özeken, “Hayırsever bir üyemiz tarafından bağışlanan eserlerin, katılımcı üyelerimiz için fuar boyunca satışa sunulacak. Eserlerin satışından elde edilen gelirlerin yarısı MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı’na bağış olarak alınacakken, kalan yarısı ise Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize yardım ve destek amacıyla kullanılacaktır” dedi.
Türkiye yatırım ekosistemine katkı sunacak
MÜSİAD INVEST Başkanı Serhat Kısakürek yaptığı açıklamasında EXPO’nun yerli ve yabancı birçok yatırımcıyı bir araya getirdiklerini belirterek şöyle konuştu: “MÜSİAD INVEST hem yatırım talebi oluşturmak hem de bu yatırım taleplerini yönetmek üzerine MÜSİAD’ımız çatısı altında kurulmuş bir markadır. Bu kapsamda MÜSİAD EXPO'ya gelecek yerli ve yabancı yatırım heyetlerini potansiyel hedef şirketlerimizle buluşturarak Türkiye için yatırım ekosistemine katma değer sağlamayı hedeflemektedir. MÜSİAD EXPO bizim için kıymetli olup özellikle gelecek yatırımcı heyetlerini yatırım arayan şirketlerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Bununla beraber Türkiye yatırım ekosistemine katkı sunmayı planlamaktayız. Yatırım olan güvenin sağlanmasını da çok önemsiyoruz.”
MÜSİAD EXPO: Bir fuardan daha fazlası
MÜSİAD EXPO 2024 kapsamında gerçekleştirilecek MÜSİAD Ticaret Ofisi Networking programları MÜSİAD Ticaret Ofisi koordinasyonunda gerçekleşecek. MÜSİAD Ticaret Ofisi Başkanı Faruk Güzeldere, MÜSİAD EXPO 2024’te MTO’nun hedeflerini değerlendirdi. Faruk Güzeldere konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu yıl 20’ncisi düzenlenecek olan teknolojiden hizmetlere, gıdadan finansa, mühendislikten eğitime, savunma sanayisinden otomotiv sanayisine kadar sayısız sektöre dokunan MÜSİAD EXPO, diplomatik ve ticari ilişkileri tazeleyerek güç kazandırdığı gibi dünyanın dört bir yanından gelen yurt dışı alım heyetleri ile ülkemizin ihracatına katkı sağlarken yeni ticari ilişkilerin de kurulmasına vesile olmaktadır. MÜSİAD EXPO’nun bu çalışma düsturu ve MÜSİAD temel stratejileri doğrultusunda MÜSİAD Ticaret Ofisi Komisyonu olarak; üyelerimizi bir araya getirmek suretiyle iletişimlerini artırarak ticari ilişkiler kurmalarını sağlamak amacıyla yaklaşık 9 ay gibi kısa bir süre içerisinde 25 adet fiziki ortamda gerçekleştirmiş olduğumuz “3T NETWORKİNG” (Tanı, Tanıştır, Ticaret Yap) programlarının yanında, sektör kurullarıyla “Tedarikçi Buluşmaları” düzenlemiş olup 3.000’e yakın üyemizin birbirleriyle temasta olmalarını sağlamış bulunmaktayız. Ayrıca bu programlar vasıtasıyla sadece ticari ilişkiler kurulmasında değil, aynı zamanda “MÜSİAD CONNECT” uygulamasına katılımı teşvik ederek iş dünyasında üyelerimizin birbirlerinin çalışmalarını yakından takip etmelerini sağlayarak hem sosyal hem de ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağladık. Mensubu olduğumuz bu güzide kuruluşun “BİR VE BERABER OLMA” şiarıyla hareket eden tüm MÜSİAD Ticaret Ofisi Komisyonu, 20 yıldır ve bugün EXPO çalışmalarında olduğu gibi, komisyon çalışmalarıyla üyelerinin katma değer üretmesine, bilgi ve tecrübelerini artırmasına yardımcı olmaktadır. Sizleri, 26-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan bu büyük buluşma MÜSAİD EXPO’ ya bekliyoruz.”
MÜSİAD Kadın tüm bileşenleriyle EXPO’da!
MÜSİAD Kadın Başkanı Meryem İlbahar, MÜSİAD EXPO 2024’e dair açıklamalarda bulundu. İlbahar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: MÜSİAD EXPO, kadın girişimcilerimizin dünya çapında yeni iş bağlantıları kurmasına, markalarını tanıtmalarına ve global pazarlarda söz sahibi olmalarına olanak tanıyor. Bu yıl 20’nci kez düzenlenecek olan MÜSİAD EXPO, kadın girişimciler için de önemli bir fırsat sunuyor. MÜSİAD EXPO, sadece iş dünyasında kadınların güçlenmesini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda küresel ticaretin kapılarını aralayan bir buluşma noktası haline geliyor. Kadınların iş gücüne katılımını artırarak daha fazla temsil edilmesini sağlamak için MÜSİAD Kadın olarak bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyoruz. MÜSİAD EXPO sayesinde oluşturduğumuz sinerji, yalnızca iş dünyası için değil, dünya ekonomisi için de büyük bir katkı sağlıyor. Kadınların iş dünyasında artan etkin rolünü destekliyor, her geçen gün daha fazla kadının MÜSİAD EXPO gibi platformlardan faydalanarak büyümesini umuyoruz.
Başkan Canpolat, tekstil raporunu açıkladı
MÜSİAD Tekstil Sektör Kurulu, Tekstil Sektör raporunu yayınladı. Türk tekstil sektörünün güncel durumunu ve karşı karşıya olduğu fırsatları somut bir şekilde ortaya koyan raporda Avrupa’daki ekonomik durgunluğun ihracatı olumsuz etkilediği bir dönemde hedef pazarların çeşitlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Fatih Canpolat‘’Afrika, Amerika ve Asya ülkeleri gibi pazarlara yönelmek, sektörün ihracat potansiyelini artırabilir. Nijerya ve Güney Afrika gibi büyüyen pazarlarda mağazalar açılması ya da ABD ve Asya’da Amazon ve Alibaba gibi platformlarla iş birliği yapılarak ürünlerin daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşması, bu konuda somut adımlar olabilir’’ dedi. Yeşil üretim süreçlerini hızlandırması ve dijitalleşmeye daha fazla odaklanılması gerektiğine dikkat çeken Canpolat Avrupa pazarının sürdürülebilirlik standartları, Türk tekstil sektörünü yeşil üretime yönlendiren önemli bir etken olduğunu, çevre dostu boyama teknikleri gibi yeni teknolojilerin kullanılması, rekabet gücünü artırarak Türk tekstil sektörünün global pazarlarda daha güçlü bir konum elde edebileceğini belirtti Ayrıca kalifiye iş gücünün yetiştirilmesi ve sektörel eğitim programlarının desteklenmesinin sürdürülebilir büyüme için kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.