Dolar (USD)
34.14
Euro (EUR)
38.24
Gram Altın
2916.68
BIST 100
10032.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Muhammed Omar’ın katili ABD

Akçakale’de terör örgütünün attığı havan topuyla şehit edilen 9 aylık Muhammed Omer’in ABD’nin teröristlere verdiği mühimmatla gerçekleştirildiği anlaşıldı.
Muhammed Omar’ın katili ABD
05 Kasım 2019 09:51:00
Akçakale’de terör örgütünün attığı havan topuyla şehit edilen 9 aylık Muhammed Omer’in ABD’nin teröristlere verdiği mühimmatla gerçekleştirildiği anlaşıldı.

Terör Örgütü PKK/PYD’ye binlerce TIR’lık silah ve mühimmat Barış Pınarı Harekatı'nda

YPG/PKK'dan ele geçirilen silah deposunda, ABD'ye ait havan toplarını görüntüledi.

Barış Pınarı Harekatı'nda teröristlerden kurtarılan Rasulayn ilçesinde ortaya çıkartılan YPG/PKK'ya ait büyük silah deposunda ABD'nin havan topları da bulundu.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Rasulayn ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

Güvenlik çalışmalarında SMO unsurları, teröristlere ait büyük bir silah deposunu daha ortaya çıkardı.

PYG/PKK’nın deposunda ABD cephanesi

YPG/PKK’nın deposunda, üzerinde İngilizce yazılarla teknik bilgilerin bulunduğu çok sayıda sandık yer alıyor. ABD malı olduğu tespit edilen 60 kadar mühimmat sandığının her birinde, ikişer adet havan topu mermisi bulunuyor. 120 milimetrelik havan toplarının 8 kilometre menzile sahip olduğu biliniyor. Bulunan sandıkların üzerinde ABD devletinin lojistik işlerini gören Genel Hizmetler İdaresine ait "GSA" logolu yazılar görülmüştü.

GSA, ABD Savunma Bakanlığı ve federal kurumların birçok askeri ihtiyacını karşılıyor. Ülke içinde ve dışında özellikle savaş bölgelerinde ABD'li kurumların ihtiyaçlarını temin ediyor.

Petrol bölgesine ABD askeri

ABD, Suriye'de petrol yataklarının en yoğun olarak bulunduğu Deyrizor ilinde iki yeni üs kuruyor. ABD, Suriye'nin petrol zengini Deyrizor ilinde iki yeni üs kurmak için çalışma başlattı.

ABD yönetimi, geçen hafta, Suriye'deki petrol sahalarında askeri varlığını güçlendireceğini açıkladıktan sonra, ülkenin doğusundaki Deyrizor ili civarına askeri tahkimatlarını artırdı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD, Deyrizor'un 113. Tugay bölgesinde ve Sur beldesi yakınında üs çalışması başlattı.

İki bölgede çok sayıda iş makinesinin çalıştığı görülürken, ABD'nin bu bölgelere 250-300 ek askeri personel, zırhlı araçlar, ağır silah ve mühimmat da sevk ettiği öğrenildi.

ABD ordusu, Rakka'nın kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK'nın silah deposu olarak kullandığı Silolar bölgesinden ülkenin kuzeydoğusuna mühimmat sevk etti. ABD ordusunun Rakka ilinin kuzeyinde yer alan Ayn İsa köyündeki üssünden çıkan konvoyları görüntülendi.