Müfredat değişmeli
NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA
Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersi müfredatında Peygamber Ahlâkını tam öğrenemeyen gençlerin popüler kültür uygulamaları ile deizm gibi araçlar üzerinden İslâm dininden soğutulmaya çalışılması haberlerini Milat gündeme getirmişti. İlahiyatçılar, din eğitiminde artık daha ilerilere gidilmesi gerektiğini, toplumun bu ihtiyacını karşılamada okullardaki din eğitiminin yetersiz olduğunu ifade ederek yazılı ve görsel medyanın da bu alanda destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.
Medya destek vermeli
İlahiyatçı Yusuf Kavaklı, gençliğin popüler kültür, hedonizm, deizm ve ateizmin kuşatması altında olduğu bu dönemde peygamber ahlâkının gençliğimize öğretilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda Milat’a konuştu. Kavaklı din eğitiminde artık daha ilerilere gidilmesi gerektiğinin toplumun bu ihtiyacını karşılamada okullardaki din eğitiminin yetersiz olduğunu ifade ederek yazılı ve görsel medyanın bu alanda destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.
Ahlaksızlık sorgulanmıyor
Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinin haftada bir saat olmasına razı olmayacaklarını kaydeden Kavaklı gençliğin daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Kavaklı, “Bir şarkıcı ile bir genç adam gece vakti evde kavga etti. Herkes konuştu. Bir Allah’ın kulu; ‘Bunlar nikâhsız. Bunlar ahlaksızlık yapıyorlardı o evde’ diye sormadı” şeklinde konuştu.
Müfredatı Peygamber ahlâkı ile donatmalıyız
Dinden sadece hocaların, imamların, vaizlerin, müftülerin değil herkesin sorumlu olduğunu hatırlatan Kavaklı, “Ben din adamı olarak ortaya çıkmışsam benim bir hareketim dine ve dindarlara laf getirmemeli. Peygamber ahlâkı esas olmalı. Şu an okullarda okutulan müfredatta bu Peygamber ahlâkını işlemeliyiz. Adam gibi yetiştirdiğin öğretmenler ile bu olur” dedi.
Öğretmen meselesi çok önemli
Kavaklı ideal öğretmen ve öğrencinin nasıl olması gerektiğini şu şekilde dile getirdi: “İstanbul İmam Hatip Lisesinde Karagözoğlu diye bir hocamız vardı. Karagözoğlu hoca eğer öğlen namazını kılamamışsa, sınıfta da yazılı imtihan varsa gelirdi soruları sorardı ve ‘Benim çocuklarım birbirlerine bakmaz’ derdi. Sınıfta seccadesini serer, namazını kılardı ve bizden hiç kimse de hocamız bize itimat ettiği için dönüp arkadaşına dahi bakmazdı. Onun için öğretmen, öğretmen, öğretmen. Yakında öğretmenler günü geliyor. Konuşacağız ve aynı düzene devam edeceğiz.”
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.