Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2860.79
BIST 100
9930.43
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Müezzinoğlu'nun 4 temel ilkesi

Müezzinoğlu, kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili olarak, "Çalışma Bakanlığı ve hükümet olarak dört temel ilkeyi merkeze alacağız. Bu ilkelerle hareket etme gayreti içinde olacağız' dedi
Müezzinoğlu'nun 4 temel ilkesi
27 Nisan 2017 10:58:00
Müezzinoğlu, kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili olarak, "Çalışma Bakanlığı ve hükümet olarak dört temel ilkeyi merkeze alacağız. Bu ilkelerle hareket etme gayreti içinde olacağız' dedi

Ezgi ÇelikAnkara

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, Bakanlık'ta, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve bağlı sendikaların genel başkanlarıyla 'Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü' toplantısına katıldı. Türk-İş'in toplu sözleşmeye ilişkin taleplerini dinleyen Bakan Müezzinoğlu, "Türk-İş'den teklifleri ve talepleri aldık. Makul talepleri imkanlar çerçevesinde birbirimizi anlayarak çözme gayreti içerisinde olacağız. Arzu edilenin azamisini başarabilmiş noktada sonuçlandırmayı ümit ediyorum" dedi.

"Önceliğimiz huzur ve güvenlik"

1 Mayıs kutlamalarına ilişkin konuşmasını şu sözlerle sürdüren Bakan Müezzinoğlu, "Taksim, emekçilerimiz adına 1977 yılından bu yana taşıdığımız bir acımızdır. Onun unutulmadan emekçinin hak ve hukukunun korunması, geleceğe güvenle bakması mutlaka önemlidir. Ama kutlamaların 'Taksim'de olacak' ısrarı, güvenlik ve emniyet açısından bir sıkıntı yoksa gerçekleştirilebilir. Güvenlik açısından sorun varsa önemli olan ülkenin her bir köşesinde bu kutlamaların yapılabilmesidir. AK Parti olarak 1 Mayıs'ı tatil ve bayram ilan ettik. İnşallah huzur içinde, bayram şenliğinde, taleplerin dile getirildiği 1 Mayıs kutlaması olacaktır. Şahsımla ilgili programı henüz netleştirmedim. Ama şu ana kadar bir sendikamızdan davet aldım. Değerlendireceğim" şeklinde konuştu.

"Kıdem tazminatı görüşmeleri başlıyor"

Müezzinoğlu, kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili olarak, "Önümüzdeki haftadan itibaren belirlenen taslaklar üzerinden işvereniyle, çalışanıyla sendikalarıyla bakış açılarımızı paylaşmaya başlayacağız. Çalışma Bakanlığı ve hükümet olarak dört temel ilkeyi merkeze alacağız. Bu ilkelerle hareket etme gayreti içinde olacağız. Burada dört temel kelime söylüyorum. Hak, güvence, şeffaflık, ve sürdürülebilir olması" dedi.

"İstediği an partiye dönebilir"

"Erdoğan, AK Parti'ye ne zaman üye olacak?" sorusuna yanıt veren Müezzinoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız AK Parti'nin kurucusudur. Bu partinin misyonu ve vizyonunun temel direğidir. Referandumun ardından resmi sonuçların açıklanmasıyla istediği her an partiye üye olabilir. Bu anlamdaki tasavvuf yetkisi kendisinde ve partinin yetkili kurumlarındadır. Bu anlamda resmi bir değerlendirme yapılmadı. Ama bu süreç önümüzdeki günlerde netleşir" dedi.

"Türk-İş 1 Mayıs'ta Ankara Tandoğan'da"

Türk-İş Genel Başkanı Ergün, 1 Mayıs'ı Ankara Tandoğan Meydanında kutlayacaklarını belirtti. Ergün, "Bu sene Ankaradayız. Taksim gibi bir talebimiz ve arzumuz olmadı. Ankara Tandoğan Türkiye'nin başkenti. 15 Temmuz'un ardından da bizim için en uygun alan. Arzumuz kutlamaların olaysız bir şekilde yapılmasıdır. Biz senede bir gün çalışma hayatında yaşanan sıkıntıları dile getirmek ve anlatmak istiyoruz" dedi.