Mücadeleye her zaman hazırız
KORAY TAŞDEMİR
İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek isteyen 10 sivil toplum kuruluşu, uyuşturucu bağımlığı konusundaki çalışmalara katkı sağlamak amacıyla basın toplantısı düzenledi. Uyuşturucu ile bağımlılık konusunda en büyük görevin devlete düştüğünü ifade eden STK temsilcileri, ancak sadece devletin polisiye tedbirlerinin bu mücadelede yeterli olmayacağının altınız çizdiler. STK'ların da bu konuda ellerini taşın altına koymasını gerektiğini dile getirerek kendilerinin her zaman mücadeleye hazır olduklarını ifade ettiler. Uyuşturucu ile mücadele konusundaki açıklamaya destek veren STK'lar ise şunlar: Akabe Vakfı, Anadolu Platformu, FEZA, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Vakfı, Türkiye Gönüllüleri Teşekküller Vakfı, Uluslar arası Doktorlar Derneği, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu, ve Umran Kültür ve Medeniyet Hareketi.
Çok yönlü politikalar uygulanmalı
Söz konusu STK'lar adına açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, yeni başlayan eğitim ve öğretim yılıyla birlikte okul çevrelerinde yapılan denetim çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade ederek "Ülkemizde uygulanmakta olan uyuşturucu ile mücadele eylem planlarının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor ve sahadaki gerçeklikle örtüşecek nitelikte çok yönlü politikaların uygulanması gerekiyor" dedi. Farklı ülkelerde başarılı sonuçlar getiren kapsamlı gençlik modellerinin yakından incelenmesi gerektiğini dile getiren Atalay, "Özellikle okullarda yürütülen önleme temelli çalışmaların artırılması, müdahale temelli programlarının geliştirilmesi gerektiğini inanıyoruz" diye konuştu.
Üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız
Ülkemizde açılan AMATEM'ler tedavi ve rahabilitasyon merkezlerinin ihtiyaç duyulduğu mesleki yeterlilik ve nitelikli kadro ihtiyacının karşılanması gerektiğine dikkat çeken Atalay, "Rehabilitasyon noktasında daha etkin politikalar geliştirilmesi lazım" ifadelerini kullandı. Atalay, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu alandaki yetkinliğinin ve kapasitesinin artırılarak inanç temelli programların geliştirilmesine vurgu yaparak "Uyuşturucu önleme ve müdahale programlarının eğitim ve öğretimin tüm kademelerinde yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyoruz" dedi. Atalay, "Ülkemizin imkan ve kapasitesi, uyuşturucu ile mücadele için yeterli olup doğru politika ve uygulamalarla Türkiye'deki uyuşturucu sorunun daha makul seviyelere indirilmesinin mümkün olduğuna inanıyor, bu mücadelede sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu bir kere daha ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.