Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2832.41
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Moritanya'ya yardım eli

Türkiye; her 10 bebekten 2'sinin ölü doğduğu, kanın nasıl alınacağının dahi bilinmediği, şehirlerinde ana caddede kaldırımın olmadığı Moritanya'ya yardım elini uzattı.
Moritanya'ya yardım eli
11 Mart 2013 07:00:00
Türkiye; her 10 bebekten 2'sinin ölü doğduğu, kanın nasıl alınacağının dahi bilinmediği, şehirlerinde ana caddede kaldırımın olmadığı Moritanya'ya yardım elini uzattı.

Türkiye-Moritanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, AA muhabirine, bir grup milletvekili, Sağlık Bakanlığı ve TİKA yetkilileriyle birlikte gerçekleştirdikleri Moritanya ziyareti hakkında bilgi verdi. Ziyaretin amacının, Moritanya'daki anne ve bebek sağlığıyla ilgili bilgi edinmek ve neler yapılabileceğine bakmak olduğunu belirten Macit, ''Ancak oraya gidince, sadece anne ve bebek sağlığıyla ilgili değil, her alanda, en temel ihtiyaçlardan yoksun bir ülke ile karşılaştık'' dedi. Macit, Moritanya'da her bin bebekten 180 tanesinin ölü doğduğunu, Türkiye'nin iki katı büyüklüğünde, 3,5 milyon nüfuslu bir ülke olmasına rağmen yalnızca 440 doktorun olduğunu, acil ünitelerinin, bebek ünitelerinin olmadığını, kaynaklarının bir çoğunun ülkenin aleyhine farklı ülkelerin şirketleri tarafından kontrol edildiğini gördüklerini vurguladı.

Bize müthiş sevgileri var

Macit, Moritanya'nın Türkiye'yi çok yakından takip ettiğini, Osmanlı döneminde dahi, kabileler arasında anlaşmazlık olduğunda İstanbul'a elçilerin gönderildiği bir ülke olduğunu ifade ederek, ''One minute olayında sokaklara çıkıp kutlamaların yapıldığı bir ülke. Bizden çok şey bekliyorlar. Bize müthiş sevgileri var'' dedi. İki ülke arasında sağlık alanında imzalanan, Moritanya'daki doktorların Türkiye'ye gelip eğitim almasını veya orada tedavi edilemeyen hastaların buraya getirilip tedavi edilmesini öngören 2011 tarihli anlaşmayı hızlıca Meclis'ten geçirmeye çalışacaklarını belirten Macit, Moritanya Meclis Başkanı ve Sağlık Bakanı ile görüştüklerini söyledi.