Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MKYK sonrası Ak Parti'den sahipsiz köpek mesajı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik komisyonda görüşmeleri devam eden sokak köpekleriyle ilgili, "Arzumuz sokaklarımızın güvenli hale gelmesidir." dedi.
MKYK sonrası Ak Parti'den sahipsiz köpek mesajı
23 Temmuz 2024 17:10:02
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik komisyonda görüşmeleri devam eden sokak köpekleriyle ilgili, "Arzumuz sokaklarımızın güvenli hale gelmesidir." dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezindeki toplantı, saat 15.15'te başladı.Toplantıda güncel meseleler ele alındı.

Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

'İsrail Vahşeti Sürdürmeye Devam Ediyor'

Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırgan tutumunu eleştirerek, bu durumun bölgenin güvenliğini tehdit ettiğini belirtti. "Birinci meselemiz Gazze'dir. İsrail'in güvenli bölgelere bile saldırısı söz konusu. İsrail vahşetini sürdürmeye devam ediyor. Gelinen noktada İsrail'in güvenliğini sağlamaya yönelik değil, tam tersi tüm bölgenin güvenliğini tehdit eden saldırgan bir tutumu olduğu ortaya çıkmıştır," ifadelerini kullandı. Çelik, ABD'de birçok kişinin Netanyahu'yu ayakta alkışlayacağını, bunun ise insanlık değerlerini ayaklar altına almak olduğunu söyledi.

Yunan Bakanın skandal sözleri

Kıbrıs meselesine de değinen Çelik, Yunan Bakanın açıklamalarının Kıbrıs konusundaki gerçek niyetlerini ortaya koyduğunu belirtti. "Kıbrıs Türk davasının önemli aşamalarından olan Barış Harekatı'nın 50. yılını kutladık. Yunan tarafından yapılan açıklamalardan da görüyoruz ki Kıbrıs konusuna sahip çıkmamız önemli. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi federal çözümün olmadığını tüm dünya görmektedir. Yunan Bakanın açıklamasının da federal yönde bir açıklama olmadığı, tüm Kıbrıs'ı yutmak olduğu görülmektedir. Ancak bu mümkün olmayacaktır," dedi.

Ekonomik program ve enflasyon

Çelik, ekonomik programın işleyişini de değerlendirdi. Gelecek aylarda enflasyonist baskıların azalacağını öngördüklerini belirterek, "Ekonomik programın işleyişi olarak siyaset kurumu olarak yakından takip ediyoruz. Gelecek aylarda enflasyonist baskıların azalacağı yönündeki tespitler programın doğru işlediğinin göstergesidir," dedi. Çelik, programın hayata geçmesiyle birlikte vatandaşları enflasyona ezdirmeme, emeklilerin ve asgari ücretlilerin yanında olma yaklaşımlarının süreceğini vurguladı.

Ötanazi kelimesinin yasadan çıkarılması

Çelik, sokak hayvanları konusuna da değinerek, saldırgan hayvanlarla ilgili net bir tutum sergilenmesi gerektiğini belirtti. "Burada esas mesele, ortada bir problem yok da biz onunla ilgili bir yasal düzenleme yapıyor değiliz. İnsanımızın canını yakan bir mesele var. Bir hanımefendiye sokak köpeği saldırısı oldu. Arzu ettiğimiz şey bunları sokaklarımızda görmemek. Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktır. Sahiplendirmeden tutun da barınaklara alınmasına kadar bir sürü eylem planı var. En sonunda herhangi bir hastalık yayma ya da saldırganlaşmış hayvanlarla ilgili bir düzenleme bu. Biz burada net bir tutum takınmalıyız. Herhangi bir şekilde sokakta saldırılara uğratılmasına karşı olunmalı. Bunu sadece şehir merkezlerinde gördüğümüz gibi kabullenmeyin. Bizim siyasetimizin gerisindeki, eksenindeki değerlerin esası bütün varoluşa saygı, merhamet şeklindedir. Arzumuz sokaklarımızın güvenli hale gelmesidir," ifadelerini kullandı.