Dolar (USD)
34.00
Euro (EUR)
37.84
Gram Altın
2819.52
BIST 100
9658.87
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MİT'ten Libya'da üst düzey temas

MİT Başkanı İbrahim Kalın, 5 Eylül'de Libya'nın başkenti Trablus'u ziyaret ederek üst düzey temaslarda bulundu.
MİT'ten Libya'da üst düzey temas
06 Eylül 2024 10:43:18
MİT Başkanı İbrahim Kalın, 5 Eylül'de Libya'nın başkenti Trablus'u ziyaret ederek üst düzey temaslarda bulundu.

Haber: Marina Mussa

MİT Başkanı Kalın, Libya ziyareti sırasında Milli Birlik Hükümeti (MBH) Başkanı Abdulhamid Dubeybe, Başkanlık Konseyi (BK) Başkan Yardımcıları Abdullah Lafi ile Musa Koni, Yüksek Devlet Konseyi (YDK) yetkilileri, bazı bakanlar ve üst düzey güvenlik ve istihbarat yetkilileri ile bir araya geldi.

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Libya ziyareti sırasında Milli Birlik Hükümeti (MBH) Başkanı Abdulhamid Dubeybe, Başkanlık Konseyi (BK) Başkan Yardımcıları Abdullah Lafi ve Musa Koni, Yüksek Devlet Konseyi (YDK) yetkilileri, bazı bakanlar ve üst düzey güvenlik ile istihbarat yetkilileriyle bir araya geldi. Kalın’ın temaslarında, Libya’daki güncel siyasi ve askeri gelişmeler detaylı bir şekilde ele alındı. Türkiye’nin Libya’nın istikrarı ve birliğine yönelik tutumu vurgulandı, ülkedeki ihtilafların ulusal uzlaşı ile çözülmesi ve çatışmasızlığın sürdürülmesi temennisi dile getirildi.

İkili ilişkiler masaya geldi

MİT Başkanı Kalın ve Milli Birlik Hükümeti Başkanı Abdulhamid Dubeybe’nin ikili görüşmesinde masada Türkiye ve Libya arasındaki ikili ilişkiler, ortak çıkar konuları ve Gazze’deki güncel olaylar yer aldı. Orta Doğu’daki gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, siyasi ve güvenlik alanlarında iş birliğinin arttırılması, bölgesel istikrarı desteklemek ve sivilleri korumak için ortak harekete geçilmesi gerektiği konusunun altı çizildi.