Dolar (USD)
34.28
Euro (EUR)
37.20
Gram Altın
3016.08
BIST 100
8813.37
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mısırlı komedyen Youssef'un X hesabı kapatıldı

"Siyonistler sizi yıldırmasın" mesajı paylaşan Mısırlı komedyen Bassem Youssef'un sosyal medya platformu X'teki hesabı erişime kapatıldı.
Mısırlı komedyen Youssef'un X hesabı kapatıldı
20 Ağustos 2024 09:38:51
"Siyonistler sizi yıldırmasın" mesajı paylaşan Mısırlı komedyen Bassem Youssef'un sosyal medya platformu X'teki hesabı erişime kapatıldı.

"Siyonistler sizi yıldırmasın" mesajını paylaşan Mısırlı komedyen Bassem Youssef'un sosyal medya platformu X'teki hesabına erişim sağlanamıyor.

11,7 milyon takipçisi bulunan Youssef'un hesabı, bu paylaşımın ardından ulaşılamaz hale geldi. Sosyal medya kullanıcıları, hesabın askıya alınmasının bu paylaşımla bağlantılı olabileceğini öne sürüyor.

7 Ekim’den bu yana Filistin’e verdiği destek mesajları ve İsrail'in saldırılarına yönelik eleştirileriyle gündeme gelen Youssef, katıldığı yayınlar ve sosyal medyadaki paylaşımlarıyla dikkat çekmişti.

Gazzelilerin Sesi Oldu

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili olarak ünlü İngiliz gazeteci Piers Morgan'ın "Sansürsüz" programına katılan Youssef, İsrail’in Filistinlilere yönelik şiddet politikasını esprili bir dille eleştirerek büyük ilgi topladı. Youssef'in programa sanal ortamda katılması milyonlarca kişi tarafından izlendi ve Morgan, Mısırlı komedyeni ikinci kez yüz yüze bir program için davet etti. Eşi Gazzeli olan Youssef’in İsrail'e yönelik eleştirileri geniş yankı uyandırdı.

Gazze ile ilgili paylaşımları en çok paylaşılan isimlerden biri haline gelen Youssef, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Videolarım çok izlendi ancak bu alanda benden daha çok emek veren birçok insan var. Söylediklerim insanlarda yankı buldu, nedenini bilmiyorum ama söylemem gerekenleri söyledim ve bundan mutluyum. Aldığım geri dönüşler ve övgüler için memnunum. Ben sadece görüşümü dile getirdim." dedi.

Komediyi düşünce özgürlüğünü ifade etmenin en iyi yollarından biri olarak nitelendiren Youssef, "Bir ülkede yaşamaktan hoşlanabilirsiniz ama o ülkenin siyasetinden memnun olmayabilirsiniz. Ben de hoşlanmadığım şeyleri dile getirmeye çalışıyorum." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme