Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2498.01
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mısır ordusu ülkeyi erken seçime götürmeli

AP Başkanı Martin Schulz, ''Mısır ordusu en kısa zamanda ülkeyi genel seçime götürüp demokrasinin işlerliğini garanti etmeli' dedi.
Mısır ordusu ülkeyi erken seçime götürmeli
05 Temmuz 2013 13:38:00
AP Başkanı Martin Schulz, ''Mısır ordusu en kısa zamanda ülkeyi genel seçime götürüp demokrasinin işlerliğini garanti etmeli' dedi.
İspanya'nın başkenti Madrid'de resmi temaslarda bulunana Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Mısır'da ordunun yönetime el koyması sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili olarak ''Mısır ordusu, en kısa zamanda ülkeyi erken seçime götürmelidir'' çağrısı yaptı.
''Nueva Economia Forum'' adlı düşünce kuruluşunun organize ettiği toplantıda konuşan Schulz, Mısır'daki askeri müdahalenin ''kabul edilemez'' olmasına rağmen, ''kaçınılmaz bir sonuç'' olduğunu savundu.
AP Başkanı, Mısır'da hemen yapılması gerekenin, ''ordunun en kısa zamanda ülkeyi genel seçime götürüp, demokrasinin işlerliğini garanti etmek'' olarak sıraladı.
Schulz, AB ve AP'nin Libya'da olduğu gibi Mısır konusunda da net bir tavır takınamamasını ''AB'nin farklı fikirlere sahip ülkelerinin Dışişleri Bakanlarına'' bağladı.
Snowden AB'yi çok zor bir durumda bıraktı
AP Başkanı Schulz ayrıca, Rusya'dan dönerken, uçağında eski NSA sistem analizcisi Edward Snowden'ı taşıdığı iddiasıyla yaklaşık 12 saat Viyana'da bekletilen Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'e yapılan muamelenin ''kabul edilemez'' olduğunu ifade etti. Morales'in yaşadıklarını ''gülünç'' olarak yorumlayan Schulz, Bolivya Devlet Başkanı'na karşı uluslararası kuralların uygulanmadığını belirtti.
AP Başkanı, ''Snowden'ın AB'yi çok zor bir durumda bıraktığını'' dile getirerek, ''Ben, Amerikalıları dost olarak görüyorum ve böyle devam edeceğini düşünüyorum. ABD'nin belki gizli servisleri değil ama hükümeti de bizi dost görüyordur. Sorun şu. Evet, Snowden bir kural ihlali yapmıştır ama onun sayesinde öğrendik ki ABD'de de kural ihlali yapmış. Yaşadığımız ikilem bu. Eğer AB'nin temsilciliklerinin dinlendiği gibi iddialar doğruysa Amerikalılar bize bunu neden yaptıklarını açıklasın'' değerlendirmesinde bulundu.