Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2322.92
BIST 100
9092.44
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MİNE KIRIKKANAT KİMDİR?

Kaleme aldığı yazılarla gündemden düşmeyen isimler arasına giren Mine Kırıkkanat kimdir? sorusu yeniden hız kazandı.
MİNE KIRIKKANAT KİMDİR?
05 May 2023 09:45:49
Kaleme aldığı yazılarla gündemden düşmeyen isimler arasına giren Mine Kırıkkanat kimdir? sorusu yeniden hız kazandı.

Kaleme aldığı yazılarla gündemden düşmeyen isimler arasına giren Mine Kırıkkanat kimdir? sorusu yeniden hız kazandı.

Yazdığı yazılardan ötürü sıklıkla gündeme gelen isimler arasında yer alan Mine Kırıkkanat birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Gazeteci kimliğinin yanı sıra kaleme almış olduğu birçok yazı ile de tepki toplayan ve sık sık adından söz ettiren Mine Kırıkkanat biyografisi merak konusu oldu. Hayatı ve eserleri araştırılan Mine G. Kırıkkanat'ın çeşitli konularda kaleme alınmış birçok eseri bulunuyor. Ankara doğumlu olan Mine Kırıkkanat eserleri, hayatı ve ne iş yaptığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

MİNE KIRIKKANAT'IN HAYATI

Son günlerde yazdığı yazılar ve yaptığı açıklamalarla gündem olan Mine Kırıkkanat'ın hayatı araştırılmaya başlandı. 10 Mayıs 1951 senesinde Ankara'da dünyaya gelen Mine Kırıkkanat'ın asıl adı Mine Gökçe Kırıkkanat olarak öne çıkar. Türk Gazeteci kimliğiyle bilinene Kırıkkanat'ın babası subay olarak görev yapmaktadır. İlköğretim eğitimini Ankara'da tamamlayana Kırıkkanat, lise eğitimini Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde başarılı bir şekilde tamamladı. Lise eğitiminin ardından lisans eğitimine başlayan Mine G. Kırıkkanat İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Lisans mezuniyetinden sonra Fransız Konsolosluğu'na bağlı olarak eğitim veren bir okulda 10 yıl boyunca öğretmen olarak görev yaptı. İlerleyen süre içerisinde ise Gazetecilik kimliği ile hizmete başladı. Gazetecilik mesleğine ilk olarak Cumhuriyet Gazetesi'nde başlayan Mine Kırıkkanat burada İspanya muhabirliği yaparken aynı zamanda Fransa temsilciliği görevini de üstlendi. Buradaki görevinden ayrılan Kırıkkanat 1992 senesinde Milliyet Gazetesi ile çalışmaya başladı. Buradaki kariyerinden 4 sene sonra yani 1996 yılında Fransa muhabirliği görevini aldı. Fransa muhabiri olarak görev yaptığı esnada bir süre Radikal Gazetesi'nde köşe yazarlığı da yapan Mine Kırıkkanat, 2005 senesinde köşe yazarlığı yapmaya başladığı Vatan Gazete'inde 5 yıl boyunca yazdı. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Kırıkkanat, 2010 senesinden itibaren Cumhuriyet Gazetesi'nde yazmayı sürdürmüştür. Edebi eserleri bulunan yazar, deneme, öykü, roman ve araştırma türünde çeşitli eserler kaleme almıştır.

MİNE KIRIKKANAT'IN ESERLERİ

Mine Kırıkkanat'ın eserleri aşağıdaki gibi sıralanabilir.

Aşk Hikayeleri, Her Şeye Rağmen, Yalnız Kalem Unutmaz, Paris, Amerika Amerika, Allah Allah Bizim Kontesi Kim Sevdi, Pandispanya, Bir Gün Gece, Sinek Sarayı, Aşk Varmış Aşk Yokuş, Destina, Bir Hıristiyan Masalı, Örtülü Özgürlük, Umudun Kırık Kanatlarında, Gülün Öteki Adı, Hiç Kimse, Madrid, Adı Öküzden Sonra Gelen, Büyümek İstemiyorum, Kaf Dağının Adı Belki, New York Amerikan Rüyasının Başkenti ve Adnan'ın Tek Taşı.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan