Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk çelik, Kıdem tazminatı sorununa yönelik çözüm tarihini verdi.
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren müjde!
28 Ocak 2015 13:19:00
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk çelik, Kıdem tazminatı sorununa yönelik çözüm tarihini verdi.
10. Kalkınma Programı çerçevesinde açıklanan öncelikli dönüşüm programları toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk çelik, Kıdem tazminatı ile ilgili kendisine yöneltilen soru üzerine:
Bu mesele her zaman gündemde oldu ve en fazla tartışılan konu. Biz bu hususu ortak bir perspektifle ve onlarla diyalog içinde sonuçlandırılması önemli. İki hususa dikkat çekmek gerekli. Birinci hedefimiz kıdem tazminatını herkesi kapsayacak şekilde nasıl yaygınlaştırabiliriz. Bu işçiler açısından önemli bir ihtiyaç. Bu diğer yandan işverene getirdiği yükler var. Hem işverenin yükünü azaltıp hem de işçilerimizin bu haktan istifade etmesini sağlayacak bir mekanizmayı nasıl kurabiliriz? Bu haktan imkandan istiafade etmelerini devam ettirecek bir arayış içerisindeyiz.
Bakan Çelik; Şu anki uygulama sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Burada amaç bütün işçilerin bu haktan yararlanmasını sağlayacak bir düzenlemeye geçmektir. Şuanda taraflarla görüşlerimiz sürüyor amacımız seçimlere kadar çözmek. Tüm çalışanlar için son derece önemli bir adım diye düşünüyoruz.