Milyonlarca kişiye afet eğitimi
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Planlama ve Risk Azaltma Daire Başkanı Yusuf Aysu, "Günümüze kadar 'Afete Hazır Türkiye Projesi' kapsamında yaklaşık 13 milyon kişiye, afet konusunda farkındalık kazanması için eğitim verildi." dedi.
Aysu, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, afetlerde tehlikelerin belirlenmesi, risklerin azaltılması ve acil durumlara karşı alınan önlemlerin her geçen gün artırıldığını belirtti.
Afete hazır okul, işyeri, aile, gençler, gibi sosyal hayatı kapsayan her alanda projeler geliştirdikleri söyleylen Aysu, ilk ve en önemli eğitimin evde başladığına dikkati çekti.
Aysu,"Şüphesiz hazırlık süreci ailede, evde başlıyor. Afet sonrası size ilk yardım edecek kişiler aile bireyleriniz, komşularınız ve akrabalarınızdır." dedi.
Her yıl binlerce kişiye eğitim verildiğini ifade eden Aysu, "Günümüze kadar 'Afete Hazır Türkiye Projesi' kapsamında yaklaşık 13 milyon kişiye, afet konusunda farkındalık kazanması için eğitim verildi." ifadelerini kullandı.
"Doğru ve bilinçli ilk yardım hayat kurtacaktır"
Depreme hazırlıklı olmanın en önemli adımlarından birisinin, deprem öncesinde ve sonrasında doğru şekilde hareket etmek olduğunu aktaran Aysu, "Doğru ve bilinçli ilk yardım hayat kurtacaktır." değerlendirmesini yaptı.
Eğitimlerin faydalı olduğunu vurgulayan Aysu, "Denizli depreminde masa tenisi oynayan çocukların davranışlarıyla ilgili kameralara yansıyan görüntüler vardı. Deprem anında çocuklarımız hemen masanın yanına sığındılar. Sarsıntının geçmesini beklediler ve daha sonra tahliye oldular." diye konuştu.
Elazığ depreminde de benzer örneklerin olduğunu hatırlatan Yusuf Aysu, eğitim alan vatandaşların depreme karşı daha duyarlı olduğuna dikkati çekti.
Aysu, "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" oluşturulduğuna da işaret ederek, vatandaşların e-Devlet üzerinden bulundukları bölgelerde deprem riskinin hangi düzeyde olduğuna ilişkin bilgilere de ulaşabileceklerini kaydetti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.