Dolar (USD)
34.30
Euro (EUR)
37.03
Gram Altın
3030.20
BIST 100
8908.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Milli uçak gemisinin tasarımı tamamlandı: İşte dikkat çeken özellikleri!

Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Dizayn Proje Ofisi, TCG ANADOLU'dan daha büyük bir uçak gemisinin tasarımını tamamladı.
Milli uçak gemisinin tasarımı tamamlandı: İşte dikkat çeken özellikleri!
26 Ağustos 2024 13:32:35
Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Dizayn Proje Ofisi, TCG ANADOLU'dan daha büyük bir uçak gemisinin tasarımını tamamladı.

Türkiye, harekat kabiliyetini ve caydırıcı gücünü milli uçak gemisiyle artıracak. Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın uzman personelleri, 110 kişilik bir uçak gemisinin yapımına başladı.

Yeni gemide 2 kalkış ve 1 iniş pisti bulunacak ve en az 50 insanlı ve insansız hava aracını taşıyabilecek. Uçuş güvertesi için Baykar ve TUSAŞ ile işbirliği yapılarak tasarım çalışmaları tamamlandı; tekne formu belirlendi, direnç ve sevk analizleri yapıldı, ve pervane tasarımı sona erdi.

Konsept tasarım çalışmaları sona erdi

Milli uçak gemisinin tasarımında en kritik aşamalar tamamlandı. Konsept tasarım çalışmaları sona erdi ve 3 boyutlu genel yerleşim hızla ilerliyor. 258 metre uzunluğunda ve 72 metre genişliğinde tasarlanan geminin deplasmanı 60 bin ton olarak planlandı. Gemi, en az 25 knot hızla seyir edebilecek ve yakıt ikmali olmadan 10 bin deniz mili mesafe kat edebilecek.

Dizayn Proje Ofisi Müdürü Doç. Dr. Mühendis Albay Hakan Uçar, yaptığı değerlendirmede "Deniz Kuvvetlerimizin deniz aşırı etki ve ilgi alanlarındaki hak ve menfaatleri korunacak ve çok amaçlı operasyonların gerçekleştirilmesi ile ülke savunmasının daha etkin yapılabilmesi için önemli bir gücü teşkil edecektir" dedi.

Ön tasarımın tamamlanmasıyla detay tasarımına başlanacak. Sonrasında ise askeri tersanelerde geminin inşa sürecine geçilecek.

TCG Anadolu'dan daha büyük

TCG Anadolu'dan daha büyük bir milli uçak gemisi, tamamıyla Dizayn Proje Ofisi Müdürlüğü tarafından tasarlandı. Dünyanın ilk SİHA gemisi, Türkiye'nin en büyük askeri gemisi olan TCG Anadolu'nun yerlilik oranı yüzde 70'ti. Yeni gemi, yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranına sahip olacak.

Uçar, "Milli uçak gemimiz, TCG Anadolu'dan deplasman ve boyut olarak 2 katından daha büyük olacak. TCG Anadolu'dan en az 2 kat daha fazla hava aracının konuşlanabilmesi planlanmaktadır. Seyir siası TCG Anadolu için 9 bin deniz mili iken milli uçak gemimizde 10 bin deniz miline çıkartılmıştır. Ayrıca, mevcut ana tahrik sistemi konfigürasyonu ile TCG Anadolu'dan daha yüksek süratlere çıkabilmektedir" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Ekonomim

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme