Milli uçak gemisine Yalova'dan talip çıktı!
Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Orhan Gülcek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin yapacağını duyurduğu uçak gemisine talip olduklarını söyledi.
Gülcek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, gemi sektörü olarak iyi bir konuma geldiğini, hemen her alanda gemi yapılabildiğini, bunun askeri gemileri de kapsadığını söyledi.
Türkiye'de, yeni yapılan gemilerin önemli bir bölümünün Yalova'da inşa edildiğini, projeye göre her türlü deniz aracını üretebilecek durumda olduklarını belirten Gülcek, "Denizde yüzen her şeyi yapmaya talibiz." ifadelerini kullandı.
Milgem projeleri ve birçok askeri geminin, Milli Savunma Bakanlığının da desteğiyle yapıldığını hatırlatan Gülcek, "Şu anda, yapılmakta olan, uçak gemisine çok yakın gemiler yapan tersanelerimiz de var. Türkiye bu konuda iyi bir yol aldı. Milli Savunma Bakanlığı ciddi olarak bu tersaneleri destekledi, eğitimine önem verdi. Biz iddialıyız Yalova olarak, uçak gemisi yapmaya da talibiz. Buranın imkanlarıyla yapılabilecek durumda." diye konuştu.
"Askeri gemi yapıp ihraç edecek konumdayız"
Gülcek, sektörün potansiyelinin artık o seviyeye ulaştığını vurgulayarak, "Bunu bir tek bizim ülkemiz olarak düşünmemek lazım. Biz başka ülkelere de askeri gemi yapıp ihraç edecek konumdayız. İhraç da ediliyor, yapılıyor da zaten şu anda. Yeter ki pazarlar bulunabilsin, pazarlanabilsin. Artık Türkiye kendisini ispat etmiş durumda." değerlendirmesinde bulundu.
"Yan sanayide markalar oluşması lazım"
Sektörün bugün, Norveç, İzlanda, Danimarka ve İngiltere gibi bu alanda dünyanın bir numaralı ülkelerine iş yaptığına dikkati çeken Gülcek, en büyük eksilerinin ise yeterli güce henüz erişemeyen yan sanayi olduğunu belirtti.
Gülcek, Türkiye'nin bu konuda mesafe katetmesi gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
"Yan sanayinde markalar oluşması lazım. Bir şekilde yan sanayinin desteklenmesi lazım. Yan sanayi ürünlerimizi de yurt dışına pazarlayabilmemiz lazım. Bu konuda biraz geriyiz. Buna önem vermemiz gerekiyor açıkçası. Çünkü yan sanayi aynı zamanda bizim de reklamımızı yapmış olacak. Bir tek burada kullanmak olarak düşünmeyin bunu, dünyanın her yerine ürünleri sattıkları zaman, Türkiye'nin adı daha fazla duyulmaya başlayacak. Kendi kendine Türkiye gemi sanayisinin reklamını yapmış olacağız. Vücudun organları gibi biri olmazsa zaten diğeri olmaz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla'da Kınalıada Korveti (4. Milgem) Denize İndirme ve İstanbul Fırkateyni (5. Milgem) İnşa Başlangıç Töreni'ndeki konuşmasında, "İnşallah biz, uçak gemimizi de yapacağız. Bunda da kararlıyız, hiçbir endişe taşımıyorum." ifadesini kullanmıştı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.