Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2833.92
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Milli Savunma Üniversitesi sınav giriş belgesi sorgulama! MSÜ giriş yeri sorgulama ekranı

Sınava girecek adayların merakla beklediği Milli Savunma sınav giriş belgesi nihayet yayınlandı. ÖSYM'nin MSÜ Askeri Öğrenci sınavı giriş belgesini sistem üzerinden yayınladığını duyurdu. Peki adaylar MSÜ(Milli Savunma Üniversitesi) sınavına girecek adaylar sınav giriş belgelerini nasıl temin edecek? İşte detaylar.
Milli Savunma Üniversitesi sınav giriş belgesi sorgulama! MSÜ giriş yeri sorgulama ekranı
09 Mart 2018 15:58:00
Sınava girecek adayların merakla beklediği Milli Savunma sınav giriş belgesi nihayet yayınlandı. ÖSYM'nin MSÜ Askeri Öğrenci sınavı giriş belgesini sistem üzerinden yayınladığını duyurdu. Peki adaylar MSÜ(Milli Savunma Üniversitesi) sınavına girecek adaylar sınav giriş belgelerini nasıl temin edecek? İşte detaylar.

Nihayet Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın giriş yerleri ÖSYM sitesi üzerinden açıklandı. Adayların merakla beklediği MSÜ sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgesi sınav için kritik bir rol üstleniyor. Peki adaylar 2018 MSÜ sınav giriş yerlerini nasıl öğrenecek? MSÜ 2018 giriş belgesi nasıl edinilir? İşte sizler için derlediğimiz MSÜ 2018 sınav giriş belgesi haberimiz.

MSÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

18 Mart saat 10.15'te yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2018-MSÜ) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecekler.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez.

MSÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ SAAT 10'DAN SONRA SINAVA GİRİŞ YASAK

Ayrıca adaylar saat 10:15'te başlayacak olan 2018-MSÜ sınavına, 10:00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

MSÜ SINAVI NASIL YAPILACAK? HANGİ KONSEPTTE OLACAK?

Sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan bir test sunulacak ve adayların bu soruları cevaplaması beklenecek. Sınav saat 10.15'te yapılacak ve 135 dakika sürecek.

Adaylar için, Türkçe'den 40, Sosyal Bilimler (Tarihten 5 soru, Coğrafyadan 5 soru, Felsefeden 5 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave Felsefe Sorularından 5 soru) olmak üzere 20 soru, Temel Matematik'ten 40 soru, Fen Bilimleri (Fizikten 7, Kimyadan 7 ve Biyolojiden 6 soru) olmak üzere toplam 20 soru sorulacağı açıklanmıştır.

Her aday için Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların;

MSÜ-SAYISAL (SA)

MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA)

MSÜ-SÖZEL (SÖ)

MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komutan ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Milli Savunma Üniversitesine Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için son başvuru tarihi, 15 Şubat'ta. Milli Savunma Üniversitesinin sitesinde yer alan duyuru şöyle; "2018-2019 eğitim öğretim yılında MSÜ(Milli Savunma Üniversitesi tarafından ikinci seçim aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) "Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı" yapılacak.

Adaylar, Milli Savunma Üniversitesine 18 Mart'taki sınav için başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden 15 Şubat'a kadar yapabilecek.

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak, 31 Temmuz 2016'da kurulan askeri yükseköğretim kurumu Milli Savunma Üniversitesi, gençleri vatan savunmasında hizmet için ve prestijli bir gelecek için yetiştirmeyi hedefliyor.

Üniversite bünyesindeki bölümler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından askeri eğitimin bünyesinde toplandığı Milli Savunma Üniversitesi, harp okulları, meslek yüksekokulları ve enstitülerden oluşuyor.

Milli SavunmaÜniversiteSİ bünyesinde Ankara'da Kara Harp Okulu, Tuzla'da Deniz Harp Okulu, Yeşilköy'de Hava Harp Okulu, Balıkesir'de Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, Yalova'da Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, İzmir'de Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, Ankara'da Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, Kara, Hava ve Deniz Harp Enstitüleri, Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Müşterek Harp Enstitüsü, Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü, Alparslan Savunma Birimleri Enstitüsü, Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü, Hezarfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü ile Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü yer alıyor. Milli Savunma Üniversitesi;

Milli Savunma Üniversitesi;

"Milli bir üniversitede vatansever öğrenciler"

Milli Savunma Üniversitesince kamu spotu da hazırlandı.

Milli Savunma Üniversitedeki eğitimleri ve TSK unsurlarının bazı faaliyetlerini içeren görüntülerin yer aldığı videoda, "Düşün, milli bir üniversitede vatansever öğrenciler. Bugün her biri seçkin, yarın her biri kahraman. Hayal et, karada, denizde, havada, uzayda ve yedi kıtada. Gölgesinde umutlar yeşeren, varlığına türküler yakılan, Türk ordusunda bir komutan, bir subay, astsubay. O sensin. Seni çağırıyoruz. Geleceğin komutanı sen ol." mesajı veriliyor.