Sümeyye Boyacı'nın hayatın belgesel oldu
Ataşehir Allianz Tower'da düzenlenen özel ön gösterim etkinliği, Türkiye'nin gururu milli yüzücü Sümeyye Boyacı ve ailesinin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) Başkanı Murat Aksu, Boyacı'nın antrenörleri, gazeteciler ve belgeselin sponsoru olan Allianz'ın genel müdür yardımcısı Onur Kırcı da yer aldı.
Onur Kırcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Allianz'ın "birlikte-umutla" marka yaklaşımı için Sümeyye Boyacı'nın mükemmel bir rol model olduğunu vurgulayarak, "Allianz Türkiye ile Sümeyye'nin iş birliği hikayesi, Allianz Grubu'nun uluslararası olimpiyat ve paralimpik oyunlarının global sigorta ana ortağı olmasıyla başladı. Sümeyye'nin uluslararası arenadaki başarılarına tanıklık etmekten, heyecanını ve gururunu paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.
Konuşmanın ardından, izleyicilere Sümeyye Boyacı'nın hayatını konu alan belgesel gösterildi. Belgeselde, Boyacı'nın spordaki başarıları, katıldığı yarışlar, aldığı dereceler ve okul hayatı 4 bölüm halinde detaylı bir şekilde anlatıldı. Belgesel, büyük beğeni toplarken, izleyiciler tarafından coşkuyla karşılandı.
Pes etmeme, umut kaybetmeme ve çok çalışmanın önemli kavramlar olduğunu vurgulayan milli sporcu, "Ama bize inanan insanlarla beraber yola çıkmak da çok kıymetli diye düşünüyorum. Evet umut her zaman var ama bazen yeri geliyor umudunu kaybedebiliyorsun. 'Yapamıyorum' dediğin zamanlar oluyor. Ama o zamanlarda, benimle beraber çalışan kişilerin umudu devreye giriyor. Onlar kıvılcımı yakıp ateşi tekrar harlıyor. Ben bu anlamda beni destekleyen herkese teşekkür ederim, başta ailem, özellikle de annem. Gizli bir kahramandır. Sporcu için ailelerin değeri, kıymeti çok çok büyük." diye konuştu.
Evet olmadı, sonra neden olmasın?
Soruları da yanıtlayan Boyacı, umutsuz olduğu zamanlarda, neler yaptığını da şöyle anlattı:
"Umudumu kaybettiğim zamanlarda öncelikle durumu oturup kabulleniyorum. Evet olmadı, sonra neden olmasın? Ne yapabilirdim, ne yapabilirim, nasıl toparlarım, gücüm-isteğim var mı bunun için? Bunları sorarım. İsteğim-gücüm yoksa, yolda benimle ilerleyen kişilerden destek alıyorum ve motivasyonumu bir şekilde toparlamaya çalışıyorum. İyisi de bizim kötüsü de bizim. Türk sporcularının aslında en büyük hatalarından birisi de, başarısızlık elde ettiğiniz zaman, madalya alamadığınızda, başarısız addedilmeniz. Bazen sporcularda olur. Bende de aynı şey oldu. Ben 2020 yılında kırdım bunu. Yüzmede 12. senemdi ve ancak kırabilmiştim. Biz Türk sporcular biraz duygusal yaklaşıyoruz duruma. Diğer ülkelerdeki sporcular, belki de başarı doyumu olduğu için daha normal karşılayabiliyor. Ben Tokyo'dayken (olimpiyatlar) bunu kırdım. Ve 4. oldum, madalyayı küçük farkla kaçırdım. Sevilay almıştı 3'üncülük madalyasını, onu tebrik ettim. Orada bir İtalya bayrağı dalgalansa daha mı mutlu olurdum, hayır. Türk kadınının bayrağımızı dalgalandırması beni gururlandırdı. Tuvalete geçtim, ağlamaya çalışıyorum olmuyor, zorladım olmuyor. Ben o zaman fark ettim her şeyin yeni başladığını. O gün anladım gerçek başarının antrenmana çabuk şekilde dönmek olduğunu. Uygulamalı şekilde anladım."
Sümeyye Boyacı, ileride uluslararası paralimpik komitesinde görevli olarak yer almayı hayal ettiğini ve komisyonda yer alması durumunda, kendinden sonraki sporcuların kendi yaşadığı sorunları yaşamamaları için elinden geleni yapacağını da ifade etti.
"Ayrım yapmamak gerekir diye düşünüyorum"
TMPK Başkanı Murat Aksu'nun, "Yağlı boya ve ebru sanatıyla da ilgileniyorsun. Paris olimpiyatlarından sonra bir sergi açmayı planlıyor musun?" sorusunu da yanıtlayan Boyacı, 2024'ten sonra 2028'e hazırlanmak istediğini, sporu, yarışmayı her şeyin önüne koyduğunu ve sanattan çok sporla devam etmeyi öncelediğini anlattı.
Milli yüzücü, Avrupa şampiyonu kadın milli voleybolcuların takım ruhunu çok sevdiğini de belirterek, "Atmosferleri seyirciye etki ediyor. Çok imreniyorum bir yandan da. En çok Eda ablayı (Erdem) seviyorum. Çok imreniyorum çünkü biz yüzücüler en uzun süre, en zor sporlardan birini yapıyoruz. Ama 40 saniyede tüm olay, tüm yarış bitiyor. Gözünü açtın-kapadın, birinci veya ikinci...Voleybol gibi diğer sporların seyir zevki var, uzunluğu var. Yüzmenin de var seyir zevki ama 40 saniye maksimum." şeklinde yanıtlaması gülüşmelere neden oldu.
Boyacı, son olarak daha cesur olmak istediğini ve ailesinin yaşadığı Eskişehir'in başarısında önemli pay sahibi olduğunu da sözlerine ekledi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.