Mahmut Özer'den patent başvurusuna ilişkin açıklama
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, On Birinci Kalkınma Planı'nda yer alan, "Öğrencilerin buluş, patent ve faydalı model başvurusu yapmaları teşvik edilecektir." hedefi doğrultusunda mesleki ve teknik eğitim kurumlarında öğrenci ve öğretmenlerin buluş içeren özgün çalışmaları, yeni ürünlerin ve tasarımların fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması ve bu konuda okullarda bilinç oluşturulmasına yönelik çalışmalar artarak devam ediyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Özer, Dünya Fikri Mülkiyet Günü dolayısıyla meslek liselerinin faaliyetlerine ilişkin, son 20 yılda eğitimin her kademesinde olduğu gibi mesleki ve teknik eğitimde de seferberlik gerçekleştirildiğini belirtti.
Ülkelerin kalkınmasındaki en önemli unsurun patent, faydalı model, marka ve tasarımla ilgili fikri mülkiyet kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak olduğuna dikkati çeken Özer, şunları kaydetti:
"Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında fikri ve sınai mülkiyet bilincinin oluşturulması, özgün ürün, proje ve tasarımların tescil edilerek ticarileşmesine yönelik bütün arkadaşlarımızla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yapılan çalışmalar neticesinde patent, faydalı model, tasarım ve marka başvuru sayılarımız 2020 yılına göre bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 8 bin artışla 254'ten 20 bin 347'ye ulaştı. Tescil sayısı ise yüzde 3 bin 800 artışla 63'ten 2 bin 438'e çıktı."
Özer, tescili alınan 184 ürünün ticarileştirildiğini belirterek bununla mesleki ve teknik eğitim kurumlarının döner sermayesine 200 milyon liranın üzerinde gelir sağlandığını ifade etti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.