Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2323.66
BIST 100
9100.04
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Milletim onlara gerekli olan cevabı sandıkta en güzel şekilde verecek'

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların aşırı uçların organize ettiği bir eylem olduğunu söyledi.
'Milletim onlara gerekli olan cevabı sandıkta en güzel şekilde verecek'
03 Haziran 2013 17:36:00
Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların aşırı uçların organize ettiği bir eylem olduğunu söyledi.

Fas, Cezayir ve Tunus'u kapsayan yurtdışı gezisi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili, "Saf temiz, sosyal medyadan aldıkları bilgiler neticesinde oraya katılanları şöyle ayırırsak, bunun dışında, aşırı uçların, organize ettiği böyle bir eyleme maalesef katılma durumunda olanlar var" dedi.

Bunlar sandıkta kazanamayanların gayretleri

Başbakan Erdoğan, "Olay aslında sandıkta AK Parti'yi mağlup edemeyenler, sandıkta AK Parti'yi demokratik yollardan geride bırakamayanlar, bu yollarla bırakabilir miyiz, bunun gayreti içine giriyorlar" diyerek şöyle devam etti:

"Şunu bilsinler ki; Süreç yakın. 10 ay sonra sandık geliyor. Bu sandıkta zaten gereken cevabı milletim verecek. Eğer biz hakikaten antidemokratik bir uygulama yapıyorsak bu ülkede, milletim bizi alaşağı eder ama bunlara zemin hazırlayanlar, bu süreci bu hale dönüştürmüşse, milletim onlara da gerekli olan cevabı en güzel şekilde verecektir.''

Olayla ilgili istihbarat teşkilatı çalışmalarını yapıyor

Olaylarla ilgili istihbarat teşkilatının çalışmalarını yaptığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Ama bunların kalkıp 'şurdan burdan' diye diye isimlerini ifşa etmemize gerek yok. Ama onların yetkilileriyle ilgilileriyle bunların görüşmelerini tabiki yapacağız. Hatta hatta gerekirse hesaplaşmasını da yapacağız. Yani bu konuda kararlılığımız var. Ortada görünen bazı gerçekler var. Bize itidal tavsiye edenler, önce kendileri itidal çizgisine gelsinler" şeklinde konuştu.

Olaylarda CHP'nin rolü vardır

Başbakan Erdoğan, "Bütün bu olayların içerisinde aktif rol oynayanlardan bir tanesi olarak CHP'nin rolü vardır. Aşırı uçlarla her zaman olduğu gibi bir dayanışması vardır" ifadelerini kullandı.

Borsa her zaman istikrarlı çizgi takip etmez

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların ardından borsanın değer kaybetmesiyle ilgili olarak da "Borsa iner çıkar, her zaman istikrarlı çizgi takip etmez. Şu anda Türkiye'de özgüven vardır. Türkiye, ekonomide güvenli bir limandır ve bu güvenli liman şu anda cezbediyor, çekiyor ve bu süreç içerisinde çok daha fazlasıyla bunu çekecektir ve bundan hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Televizyonlardaki reklamların iptal edilmesi

Yabancı menşeili ve Türkiye'den bazı firmaların, televizyonlara ve gazetelere verdiği reklamların, rezervasyonlarını iptal etmesiyle ilgili bir soru üzerine Başbakan Erdoğan, bunu kesinlikle doğru bulmadığını kaydederek şunları söyledi:

"Arkadaşlarım konuyla ilgili olarak gerekli ilişkileri kurmak suretiyle, buna yönelik adımları atacaklardır. Yerli ve yabancı firmalar bunu, bu olaylarla bağlantılı olarak yapıyorlarsa, bunun bedelini onlar da çok ağır olarak öderler. Onlar bunu bu şekliyle yapıyorlarsa ki biz bunu, şu anda hükümetimize yönelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyada toplamakta olduğu şu andaki gayet güzel gelişmelere yönelik bir ideolojik ambargo olarak görürüz ve bununla ilgili de gerekli müdahaleleri yaparız. Çünkü bu şirketler, bu firmalar bu ülkede bizden her zaman ileri derecede destek görmüşlerdir ve bu ülkeyi onlar yönetmeyeceklerdir. Bu ülkeyi biz yöneteceğiz."

Tencere tava hep aynı hava

Bir gazetecinin, "Şiddet içeren eylemlerin yanında demokrat kurallar çerçevesinde tencere, tava ve kornalarla bir eylem yapılıyor. Bu eylemler hakkındaki görüşünüz nedir" diye sorması üzerine, Başbakan Erdoğan, "Ben tek şey söyleyeceğim 'tencere tava hep aynı hava.' Bunları geçmişte de gördük, eski alışkanlar bunlar aşılır" diye konuştu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan