Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.13
Gram Altın
2877.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Millet oyunu bozdu

Gezi Parkı Eylemlerinin asıl amacının yeşil olmadığını belirten SDE Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Türk Baharının 2001 yılında başladığına dikkat çekerek, "Bu yeni isyanlar, geride kalan 10 yıl içerisinde imtiyazlı haklarını kaybedenlerin yeniden hak kazanma mücadelesidir" dedi.
Millet oyunu bozdu
19 Haziran 2013 00:00:00
Gezi Parkı Eylemlerinin asıl amacının yeşil olmadığını belirten SDE Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Türk Baharının 2001 yılında başladığına dikkat çekerek, "Bu yeni isyanlar, geride kalan 10 yıl içerisinde imtiyazlı haklarını kaybedenlerin yeniden hak kazanma mücadelesidir" dedi.
KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Gezi Parkı Eylemlerini Milat'a değerlendiren Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Gezi Parkı Eylemlerinin asıl amacının yeşil olmadığını belirterek, bunların darbeye zemin hazırlama amacı güttüğünü ifade etti. Türkiye'nin uluslararası bir operasyonla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Aktay, "Bu planı yapanların muhtemelen hesaba katmadıkları bir şeyler gerçekleşti, plan aksadı. Eğer aksamış olmasaydı, nihai hedefi hükümetin devrilmesi olacaktı" dedi.

Vicdanımızın bedelini ödüyoruz

Sosyolog ve akademisyen kimliği olan AK Parti MKYK Üyesi Prof. Aktay, Türkiye'nin ulusal ve uluslararası alanda büyük bir atılımın içine girdiği bir dönemde, bu olayların yaşanmasına parantez açarak, "Bu atılımların çevre ülkelerden olumsuz tepki ile karşılaşmayacağını düşünmek saflık olur. Türkiye komşunda yaşanan bir katliama sessiz kalacak bir ülke değil. Seyirci kalmayıp sesini yükselttiği anda bir bedel ödemeyi de göze almış oluyor. Şu anda bu bedeli ödüyoruz" diye konuştu.

Bu bir zihin yenilemesi

Eylemlerin 28 Şubat süreci ile benzerlikleri olduğunu da belirten Aktay, bu bir hafıza yenilenmesidir. O dönem başarılamayanlar şimdi tekrardan kullanılıyor. Bütün darbe girişimlerinde ilk kullanılan üniversite gençliği olmuştur. Sanki bütün üniversiteler ayakta izlenimi verilmeye çalışılıyor. Aslında bu durumdan rahatsızlık duyan üniversitelerin sayısı çok fazla" şeklinde konuştu.

Giden imtiyazları kurtarma çabası

Yerli basının susturulduğu, bu nedenle uluslararası medya kuruluşlarının doğru haberleri verdiği iddiasın yanıt veren Aktay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yerli basının susturulması gibi bir şey söz konusu değil. Şuan hükümet aleyhine yayın yapan birçok medya kuruluşu var. Tayyip Erdoğan aleyhine yazı yazan yazarlarda mevcut. CNN İnternational bu olaylardan bir Türk Baharı üretmeye çalışan bir yayın politikası güdüyor. Türkiye Türk Baharına 2001 yılında başladı. Türkiye, imtiyazlı haklarını kaybedenlerin yeniden hak kazanma mücadelesi olarak değerlendirmek gerekiyor."

Kendi sözleri ile boğuluyorlar

Kemal Kılıçdaroğlu ve Levent Kırca'nın hükümet ve Tayyip Erdoğan'la ilgili açıklamalarını skandal olarak değerlendiren Aktay, "Bunlar bir takım zırvalardan ibarettir. Birileri bu eylemlere böyle bir anlam yüklemek istiyor" dedi.